Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Haydarpaşa Garı ve Liman Dönüşüm Projesi'




Haydarpaşa Gar Binası’nın yanması akıllara daha önce gündeme gelen ‘Haydarpaşa Garı ve Liman Dönüşüm Projesi’ni getirdi.

1/5000 ölçekli "Haydarpaşa Garı, Liman ve Geri Sahası ile Kadıköy Meydan ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı", 2009 Aralık ayında İstanbul Büyükşehir Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edilmişti. Plan dahilinde bulunan alanlar Kadıköy ve Üsküdar Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Haydarpaşa Garı, liman ve geri sahası, Harem bölgesi, Kadıköy Merkez bölgesi, İSKİ Kadıköy Ön Arıtma Tesisleri'ni kapsıyor. Söz konusu nazım imar planı ile, yapılması planlanan ‘Haydarpaşa Garı ve Liman Dönüşüm Projesi’nin de önü açılmıştı. 

Plan kapsamında; turizm ve ticaret merkezlerine yer verilmiş, tarihi Haydarpaşa Garı’nın her iki yanında otel ve alışveriş merkezleri oluşturulmuş ve bölgedeki yeni inşaat emsali 1.50 olarak düzenlenerek, Haydarpaşa Limanı’nın gerisindeki bölgeye yüzde 60 oranında yapılaşma getirilmişti. Ayrıca ilgili imar planında tarihi bina, “gar, kültürel tesis, turizm ve konaklama” alanı olarak belirtiliyordu. İmar planının hayata geçmesi durumunda Haydarpaşa ve çevresinin kamu kullanımına kapatılacağına daha önce pek çok panelde, gazete haberlerinde ve basın bildirilerinde yer verilmişti.

 


http://www.yapi.com.tr/haberler/haydarpasa-gari-ve-liman-donusum-projesi_96453.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!