Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Haydarpaşa için "Haydarpaşa Gar'a Yürüyoruz"

Haydarpaşa Garı’nın Anadolu’ya giden trenlere kapatılmasını protesto için yüzlerce kişi meşaleli yürüyüş gerçekleştirecek.

yapi.com.tr
Haydarpaşa için "Haydarpaşa Gar'a Yürüyoruz"

İstanbul’un simgeleri arasında yer alan ve 2 yıl önceki yangında çatısı tamamen yanan Haydarpaşa Garı’ndaki bazı tren seferlerinin bir yıldır durdurulması protesto edilecek. “Haydarpaşa Gar’a yürüyoruz” sloganıyla bir araya gelecek yüzlerce kişi bugün Kadıköy’de toplanarak ellerinde meşalelerle gara yürüyecek.

Milliyet'in haberine göre, her perşembe ve pazar günü sürdürdükleri protesto gösterilerini bugün büyük bir eylemle devam ettirmek isteyen Haydarpaşa Girişimi’nin öncülüğünde gerçekleşecek yürüyüş 18.30‘da Kadıköy İskele Meydanı’nda başlayacak. Haydarpaşa Girişimi’nin protestosuna Birleşik Taşımacılık Sendikası, Mimarlar Odası İstanbul Şubesi ve Liman-İş Sendikası da katılacak.

Avrupa’da da eylem var

Öte yandan Avrupa’nın çeşitli kentlerinde de ilk kez Haydarpaşa Gar’ı için eylemler düzenlenecek. Lüksemburg’daki Avrupa Parlamentosu önünde de Türk vatandaşları gar için toplanacak.

Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu’nda çalışan Ekmel Çizmecioğlu’nun girişimiyle biraya gelecek Türkler parlamento üyelerine Haydarpaşa Garı’nın geçirdiği süreci ve yaşayacağı dönüşümü anlatacak. Almanya’nın çeşitli tren garlarında da Haydarpaşa Garı’nın anlatılacağı etkinlikler yapılacak. Bükreş’teki büyük tren istasyonunda da eyleme destek veren etkinlikler düzenlenecek.

Liman projesi

2004 yılında başlatılan “Haydarpaşa Garı ve Limanı Projesi” ile 1 milyon metrekarelik alanın ticaret ve iş merkezine dönüştürmesi planlanıyor. Her geçen gün Haydarpaşa Garı’nın otele dönüştürülerek kültürel mirasın yok olacağı düşüncesiyle 1 yıldır eylemler düzenliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/haydarpasa-icin-haydarpasa-gara-yuruyoruz_104794.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!