Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Haydarpaşa Nasıl Kurtulur?

Anadolu’nun İstanbul’la tanıştığı yer; paha biçilemez değerdeki Haydarpaşa Garı’nın, Dünya Ticaret Merkezi yapılmak üzere devre dışı bırakılmak istenmesini engellemeye çalışan Haydarpaşa Dayanışması’na göre “Marmaray projesi göstermelik.”

NTV
Haydarpaşa Nasıl Kurtulur?

Anadolu’nun İstanbul’la tanıştığı yer; paha biçilemez değerdeki Haydarpaşa Garı’nın, Dünya Ticaret Merkezi yapılmak üzere devre dışı bırakılmak istenmesini engellemeye çalışan Haydarpaşa Dayanışması’na göre “Marmaray projesi göstermelik”.

Marmaray projesinde yapılan değişiklikle Haydarpaşa Garı’nın işlevsiz hale getirilecek olmasına tepki gösteren ve “Haydarpaşasız İstanbul düşünülemez” diyen Birleşik Taşımacılık Sendikası Çalışanları İstanbul Şube Başkanı Hasan Bektaş şu soruyu soruyor: “İki sene önce ‘Burayı Manhattan’a benzeteceğiz’ dediler; şimdi de ‘Venedik projesi hazırladık, Venedik’e benzeyecek’ diyorlar. İstanbul’a malolmuş bir bölgeyi niye Manhattan’a, niye Venedik’e benzetelim?Haydarpaşa Haydarpaşa olarak kalsın.”

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Eyüp Muhçu’ya göre de “Haydarpaşa’yı ortadan kaldıran, Dünya Ticaret Merkezi niteliğinde 5 milyon metrekareye yakın bir betonlaşma projesi gündemde.” “Haydarpaşa kapanırsa İstanbul’u terk ederim” diyen Prof. Dr. Zerrin Bayraktar, Haydarpaşa’daki mevcut banliyölerin üçe çıkarılmaya çalışılmasını çok gereksiz görüyor: “Üç hatta çıkarırken oradaki bütün istasyon binalarını yıkacaklar.” Haydarpaşa Dayanışması üyesi karikatürist Behiç Ak’a göre de “Yapılmak istenen şey Haydarpaşa ve Sirkeci’yi by-pass etmek. Bir arsa gibi görülüyor ve kamunun alanı halkın elinden alınmak isteniyor.”

Haydarpaşa Dayanışması adıyla 2005 yılında bir araya gelen yaklaşık 60 dernek, önce Haydarpaşa alanının SİT alanı olarak ilan edilmesi için 2006’da İstanbul 5. Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na başvurdu. Başvuruları kabul edildi. Haydarpaşa SİT alanı ilan edildi. Ardından Demiryolları Genel Müdürlüğü buranın SİT alanı kararının kaldırılması için mahkemeye başvurdu ama mahkemeden ret kararı geldi. Şimdi ise 24 Temmuz’da jet hızıyla çıkarılan ve 6 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanan 5793 sayılı torba yasa ile Haydarpaşa’nın satışının yolu açıldı. NTVMSNBC’ye konuşan Haydarpaşa Dayanışması üyeleri, Haydarpaşa’yı kurtarmak için nelerin yapılabileceğini tartıştı:

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
http://www.yapi.com.tr/haberler/haydarpasa-nasil-kurtulur_63308.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!