Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Haydarpaşa'da Yangının Sebebi İzolasyon Malzemesi

Tarihi Haydarpaşa Garı'nın tamiratı sırasında çatıda çıkan yangınla ilgili yapılan keşfin ardından hazırlanan bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı. Raporda çarpıcı bir ayrıntıya yer verildi. Yangının nedeni kolay yanıcı izolasyon maddesinin aşırı ısınması ve söndürülmemiş sigara izmariti olabilir.

yapi.com.tr
Haydarpaşa'da Yangının Sebebi İzolasyon Malzemesi

Haydarpaşa Garı’nda çıkan yangın ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporuna göre tarihi gar yangınının sebebinin en güçlü ihtimali “kolay yanıcı izolasyon maddesinin aşırı ısınması” ikinci en güçlü ihtimali ise çalışan işçilerin izolasyon malzemelerine attığı söndürülmemiş izmarit. Vatan Gazetesi'nin haberine göre bilirkişi yangının sabotaj ve kundaklama ile elektrik kontağından çıkma ihtimalinin olmadığına kanaat getirdi.

Çatıda izolasyon yapan 2 işçi ile izolasyon çalışmasını yürüten şirketin 2 sahibi hakkında "taksirle yangına sebebiyet vermek" suçundan 1 yıla kadar hapis, TCDD’nin iki mimar ve mühendisi hakkında da "Genel güvenliğin taksirle tehlikeye sokulması" suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava kapsamında yapılan keşifle ilgili bilirkişi raporu yargılamanın yapıldığı Anadolu 8 Sulh Ceza Mahkemesi’ne ulaştı. Bilirkişinin olayın üzerinde iki yıl geçmiş olması ve tüm keşif ve fiili tespit imkanlarını ortadan kalkmış olduğunu belirttikleri raporlarında, yangının, işçilerin sigara izmaritlerini yere bastırarak ve suda söndürdüklerini ifade etmelerine karşın, yanar vaziyette atılmış bir kibrit veya sönmemiş bir sigara izmaritinden çıkmış olabileceğinin güçlü ihtimal olduğu vurgulandı.

Raporda yangın çıkış sebebinin en güçlü ihtimali olarak ise, işçiler Zafer Ateş ile Hüseyin Doğan’ın pürmüz lambası ile ısıttıkları izolasyon malzemesini eriterek zemine yaydıkları, bu iş biter bitmez de hemen olay yerinden ayrılmalarından 15 dakika sonra çatıdan dumanların çıkması gösterilerek, “Kolay yanıcı izolasyon malzemesinin aşırı ısınması” nın mevcut delillerden ortaya çıkan en güçlü ihtimal olduğu vurgulandı. Anadolu 8. Sulh Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davada taraf avukatları bilirkişi raporunu inceledikten sonra beyanlarda bulunacaklarını belirttiler. Tarihi Haydarpaşa Garı'nın tamiratı sırasında 28 Kasım 2010 tarihinde çatıda çıkan yangınla ilgili 14 ay süren savcılık soruşturması ardından yangında sabotaj ve kasıt iddiaları dayanaksız kalırken, çatıda izolasyon yapan Zafer Ateş ve Hüseyin Doğan adlı işçiler ve izolasyon çalışmasını yürüten şirketin sahibi İhsan ve Hüseyin Kaboğlu hakkında ‘taksirle yangına  sebebiyet vermek’ suçundan 1 yıla kadar hapis istemiyle  açılan dava açıldı.

 

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/haydarpasada-yanginin-sebebi-izolasyon-malzemesi_110766.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!