Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarihi Konak Yandı

Antalya'da 100 yılı aşkın çok sayıda evin bulunduğu Haşim İşcan Mahallesi'nde 1'inci derece tarihi eser kabul edilen 2 katlı konakta yangın çıktı. Konakta, yangın nedeniyle ağır hasar meydana geldi.

yapi.com.tr
Tarihi Konak Yandı

Olay, Muratpaşa Haşim İşcan Mahallesi'nde bulunan tarihi konakta meydana geldi. Servet Yazıcı'ya ait olduğu belirtilen ve 1'inci derecede tarihi eser değeri bulunan konakta, saat 11.00 sıralarında yangın çıktı. Uzun süreden bu yana kendi haline bırakılan konakta bir anda başlayan yangın, kısa sürede çatıya yayıldı. Mahallelinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kısa sürede yangına müdahale etti. DHA'nın haberine göre, yaklaşık 1 saatlik çalışmayla söndürülen yangının ardından binada ağır hasar meydana geldi. Mahalle muhtarı Emine Pehlivan, Haşim İşcan Mahallesi'nin eski bir Rum yerleşkesi olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Mahallenin tamamı bu tip konaklardan oluşurken, 20 yıl öncesine kadar yıkılıp yerlerine 5-6 katlı binalar yapılmış. Mahallede bu gibi tarihi değerini koruyan binalar fazlasıyla var. Ancak yaz döneminde etrafı demir parmaklıklarla da çevrili olsa birileri girmeyi başarıyor. Mahalleli olarak perişan olduk."

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-konak-yandi_110923.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!