Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hazır Olun, Çok Yakında Okyanuslara Taşınacağız

İtalyan Giancarlo Zema’nın Floating Homes (yüzen evler) adını verdiği tasarımlarıyla yerleşim merkezleri yakında denizlere taşınacak.

Sabah-Emlak
2 Hazır Olun, Çok Yakında Okyanuslara Taşınacağız

ünyanın yalnızca dörtte biri kara. Geri kalan kısmı ise uçsuz bucaksız okyanuslarla kaplı. İşte bu temel düşünceden hareket eden genç İtalyan mimar Giancarlo Zema insanların gelecekte yaşamlarını sürdürebilmek için mutlaka denizlere açılarak oralarda yaşamayı öğrenmeleri gerektiğini düşünüyor. İtalyan tasarımcı bu hayat tarzının kısa sürede benimseneceğinden o kadar emin ki kendisi yüzen evlerin yanı sıra çok sayıda yeni nesil yüzen araçlar da tasarlamaya başladı bile. Aynı zamanda Avrupa Uzay Ajansı (ESA) için de tasarımlar yapan Zema deniz üzerinde yerleşim oluşturma konusunda çok yaratıcı tasarımlar üretiyor. Zema’nın devrimsel özelliklere sahip tasarımları arasında en dikkat çekici olanlardan biri de Trilobis 65. Adını 500 milyon yıl önce yaşamış dev istiridye Trilobis’den alan yüzen ev projesi toplam 4 katlı.

Yat gibi ama çok farklı

Bunlardan ikisi deniz altında. Yukardan bakıldığında ise Trobilis 65 lüks bir yatı andırıyor. Araç 20 metre uzunluğu ve 13 metre genişliğiyle oldukça geniş bir iç mekana sahip. Yüzen evin su altında kalan bölümü tamamen cam olan dev bir fanustan oluşuyor. Yemek ve oturma odası olarak da kullanılan bu bölüm konuklara “denizler altında 20 bin fersah” havası yaşatıyor. Deniz seviyesinin yaklaşık bir metre altında ise yatak odaları bulunuyor. İki tane tek kişilik ve iki tane de çift kişilik oda konuklara rahat bir konaklama imkanı sağlıyor. Trilobis 65’in üst katlarında mutfak, banyolar, kaptan köşkü ve oturma bölümleri var. Aracın 300 beygir gücünde motoru ise hidrojenle çalışıyor ve tamamen sessiz. Elektrik sorunu ise yeni nesil güneş enerjisi panelleriyle çözülmüş. Aracın tam cam aksamı aynı zamanda enerji üretimi için gereken gücü güneşten almakla görevli. Kısacası Trilobis 65 kendi kendine yeten ve misafirlerine okyanus üstünde yeni yaşam alanı sağlamaya aday bir tasarım. Geriye tek bir şey kalıyor: Fiyatı.

Fiyatı da deniz gibi tuzlu

Yapılan hesaplamalara göre araç toplam 4 milyon dolara mal oluyor. Ancak seri üretime geçilmesi halinde fiyatın üçte bir oranında düşebileceği söyleniyor. Zema bunun için zengin yatırımcı arayışına başladı bile. Genç tasarımcı özellikle zengin Arap ülkelerinin projesine destek vermesini ümit ediyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hazir-olun-cok-yakinda-okyanuslara-tasinacagiz_32662.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • inanın böyle birşey olamaz harikalar harikası YANITLA
  • süper birşey YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!