Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Hedef: 2023 Sonuna Kadar 7 Milyar Fidan

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hedefimiz 2023 yılı sonuna kadar toplamda 7 milyar fidanın toprakla buluşmasını sağlamaktır." dedi.

yapi.com.tr/AA
Hedef: 2023 Sonuna Kadar 7 Milyar Fidan

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen, Milli Ağaçlandırma Günü "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes Programı"na katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi ve ekibini Türkiye'nin orman varlığını artıracak bu güzel programa öncülük ettikleri için tebrik eden Erdoğan, programa fidan dikerek destek veren herkese, tüm çevre ve yeşil dostlarına teşekkürlerini sundu.

Geçen sene aldıkları bir kararla 11 Kasım'ı "Milli Ağaçlandırma Günü" ilan ettiklerini, bu kapsamda daha yeşil, daha yaşanabilir, daha güzel bir Türkiye bırakmak idealiyle 11 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını anımsatan Erdoğan, bu etkinliği 81 vilayetin ve 973 ilçenin tamamında eşzamanlı olarak gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Erdoğan, insanların fidan dikme bölgelerine giderek bu seferberliğe gönülden sahip çıktığını, böylece 11 milyon fidan hedefiyle yola çıkmışken yaklaşık 14 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.

Türkiye'nin fidan dikme seferberliğinin dalga dalga diğer ülkelere yayıldığını belirten Erdoğan, "geleceğe nefes" sloganıyla çıktıkları bu yolda bugün artık "dünyaya nefes olma" hedefiyle işlerin yürütüldüğünü söyledi.

Erdoğan, bu yılki programa, Azerbaycan'dan Bosna Hersek'e, Malta'dan Kosova'ya, Senegal'den KKTC'ye, Libya'dan Tataristan'a dost ve kardeş 30'a yakın ülkenin destek verdiğini ifade ederek yapacakları canlı bağlantılarla 4 kardeş ülkede fidan dikimi gerçekleştireceklerini kaydetti. Bu fidanların tıpkı geçen sene diktikleri yaklaşık 14 milyon fidan gibi Türkiye'nin güzelliğine güzellik katacağına işaret eden Erdoğan, davetlerine icabet ederek ağaç sevgisini bir seferberlik haline dönüştüren, fidan dikimini bir memleket meselesi olarak gören millete şükranlarını sundu.

KKTC, Azerbaycan, Arnavutluk ve Bosna Hersek ile bağlantılar yapıldı
"Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes" programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından Azerbaycan, Arnavutluk, Bosna Hersek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne canlı bağlantılar gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, geçen yıl "Geleceğe Nefes" kampanyasında elde edilen başarı ve geri dönüşlerin ardından bu yıl da "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" diyerek, tüm dünyayı fidan dikme seferberliğine davet ettiklerini belirterek, "Sadece ülkemizde değil, 60'tan fazla ülkenin temsilcisiyle beraber, inşallah geleceğe can verecek, dünyaya nefes olacağız." dedi.

İstanbul'da 160 bin fidan toprakla buluştu
İstanbul'da, "Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında, 160 bin 771 fidan dikildi. Arnavutköy'de Tayakadın Mahallesi Kuzey Marmara Otoyolu kenarında düzenlenen törende konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi için başlatılan kampanyamız, bu yıl 30'u aşkın ülkede sahiplenilen küresel bir seferberliğe dönüştü. Bugün burada hep beraber, daha yeşil bir gelecek, daha yeşil bir İstanbul için irademizi tekrarlıyor, ileriye doğru büyük bir adım daha atıyoruz." dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hedef-2023-sonuna-kadar-7-milyar-fidan-_182703.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!