Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hedef 5.5 Milyon Ev

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, Türkiye’de Zorunlu Deprem Sigortası kapsamına giren 13 milyon konuttan 3.3 milyonunun, yani yüzde 25’inin güvence altına alındığını belirterek, “Ancak bu oranı yeterli bulmuyor, 3–4 yıl içinde Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısını 5.5 milyona çıkarmayı hedefliyoruz”

Cumhuriyet Gazetesi
1 Hedef 5.5 Milyon Ev

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, Türkiye’de Zorunlu Deprem Sigortası kapsamına giren 13 milyon konuttan 3.3 milyonunun, yani yüzde 25’inin güvence altına alındığını belirterek, “Ancak bu oranı yeterli bulmuyor, 3–4 yıl içinde Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısını 5.5 milyona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Selamet Yazıcı, Uluslararası Doğal Afetleri Azaltma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, son 60 yıl içinde Türkiye’deki doğal afetlerin yol açtığı yapısal hasarların üçte ikisinin deprem nedeniyle meydana geldiğini kaydetti. Yazıcı, “Topraklarının yüzde 96’sı, nüfusunun yüzde 98’i değişen seviyelerde deprem bölgesinde bulunan Türkiye’de kurumsal ve bireysel düzeyde alınan önlemler arttırılmalı” ifadesini kullandı.

Birleşmiş Milletler’in Uluslararası Afet Azaltma Strateji Merkezi tarafından hazırlanan 2005-2015 Hyogo Eylem Planı’na değinen Yazıcı, Türkiye’nin 2000’de kurulan DASK sayesinde afetlere yönelik sigorta açısından bu planın önünde gittiğini dile getirdi.

“DASK, deprem, deprem sonucu oluşan yangın, yer kayması ve infilakın doğrudan oluşturduğu maddi hasarlara karşı konutları raporda da öngörüldüğü şekilde düşük sigorta primleriyle güvence altına alıyor” diyen Yazıcı, kamu-özel sektör işbirliğinin kurulması, afet riskinin azaltılması çalışmalarına özel sektörün dahil edilmesi gibi çalışmaların da DASK tarafından yürütüldüğünü hatırlattı.

13 milyon konut DASK kapsamında

Açıklamasında, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu’nun (IFRC) 2010 Dünya Afet Raporu’na da değinen Yazıcı’nın verdiği bilgiye göre: Afet sigortası yaptırma oranı düşük gelirli ülkelerde yüzde 1, orta gelirlilerde yüzde 3 iken yüksek gelirlilerde ortalama yüzde 30. Türkiye’ye bakıldığında Zorunlu Deprem Sigortası kapsamına giren 13 milyon konuttan 3.3 milyonu, yani yüzde 25’i güvence altına alınmış durumda.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hedef-5-5-milyon-ev_83179.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Adı üzerinde "Zorunlu" olan bir sigortada %25 oranı başarı olarak görenleri tebrik etmek gerekir. Neden zorunlu olduğunu da sorgulamak lazım. Çok düşünüyorsa devlet depremde ölecek insanları kendisi sağlasın bu sigortayı. Depremle insanları korkutup TOKİ aracılığıyla rantı cemaate aktarmakla olmuyor bu işler. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!