Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

HeidelbergCement’ten 814 Milyon Euro Kár

Türkiye'de 300 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlayan ancak Rekabet Kurul’nun gerekli izni vermemesi üzerine Rusya, Hindistan ve Gürcistan’a yatırım yapan Alman çimento şirketi HeidelbergCement bu yılın ilk yarısında 814 milyon Euroluk işletme kárı elde ettiğini açıkladı.

Hürriyet Gazetesi



ürkiye'de 300 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlayan ancak Rekabet Kurul’nun gerekli izni vermemesi üzerine Rusya, Hindistan ve Gürcistan’a yatırım yapan Alman çimento şirketi HeidelbergCement bu yılın ilk yarısında 814 milyon Euroluk işletme kárı elde ettiğini açıkladı.

HeidelbergCement, 2006’nın ilk dönemine ilişkin mali sonuçlarını açıkladı. Grup yılın ilk yarısında cirosunu yüzde 22.2 artkırark 4 milyar 276 milyon Euro’ya yükselten grup, amortisman öncesi işletme karının yüzde 52.4’lük artışla 534 milyon Euro’dan 814 milyon Euro’ya, işletme karını da yüzde 93.1’lik artışla, 291 milyon Euro’dan 562 milyon Euro’ya ulaştırdı.

Çift haneli büyüme
Açıklamada, Hindistan, Rusya ve Gürcistan pazarlarında yeni fabrikalar alarak konumunu güçlendirmesinin, çift haneli büyüme sağlanmasında etkili olduğuna dikkat çekildi. Asya, Afrika ve Akdeniz Havzası Grubu’nun çimento ve klinker satışları da yılın ilk yarısında yüzde 14.1 arttı. Satış hacimlerinde yüzde 47’lik bir artışla Çin’de en yüksek büyüme gerçekleşirken, onu Bangladeş ve Türkiye izledi. Çanakkale’de haziranda ikinci çimento fabrikasının temellerinin atıldığı hatırlatılan açıklamada, "Bu yatırım, Sabancı Grubu’yla ortak girişimimiz olan Akçansa’nın klinker kapasitesini 5.7 milyon tona ve çimento öğütme kapasitesini 9 milyon tona çıkaracak" denildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/heidelbergcementten-814-milyon-euro-kar_47675.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!