Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Her 100 Kişiden 7'si İş Arıyor

Hanehalkı İşgücü Araştırması 2017 yılı ilk dönem sonuçlarına göre ülkemizde 3 milyon 900 bin kişinin işsiz olduğu ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Her 100 Kişiden 7'si İş Arıyor

Hanehalkı İşgücü Araştırması sonucuna göre, işsizlerin yüzde 63,1'ini erkekler, yüzde 36,9'unu ise kadınlar oluşturdu. Toplam işsizlerin yüzde 28,9'unu, 15-24 yaş aralığındaki gençlerin oluşturduğu belirlendi. Interpress’in Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerinden derlediği bilgilere göre, işsizlik oranı 2017 yılı I. Döneminde yüzde 12,6 seviyesinde gerçekleşti. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, işsizler çalışma çağı olan 15 ve daha yukarı yaştaki toplam nüfusun ise yüzde 6,5'ini oluştururken, diğer bir ifadeyle her yüz kişiden yedisinin işsiz olduğu anlaşıldı. Ayrıca işsizlikle ilgili medyaya 144 bin 139 haber yansıdığı belirlendi.

İşsizlerin dörtte biri üniversite mezunu
Araştırma sonuçlarına göre, işsizlerin eğitim durumları göz önüne alındığında işsizlerin yüzde 51,2'sini lise altı eğitim düzeyine sahip olanlar, yüzde 23,6'sını yükseköğretim, yüzde 11,8'ini genel lise, yüzde 11,3’ünü mesleki veya teknik lise mezunları, ve yüzde 2,1’ini ise okuryazar olmayanlar oluşturdu.

İşsizlerin yüzde 90’dan fazlası daha önce bir işte çalıştı
Türkiye'de 2017 yılı I. Döneminde iş arayanların yüzde 93,1'i daha önce bir işte çalışırken, yüzde 4,2'si ise sekiz yıldan önce işinden ayrıldı. İşsizlerin yüzde 50,6'sı daha önce hizmet sektöründe, yüzde 17,7'si sanayi sektöründe, yüzde 14,8'i inşaat sektöründe ve yüzde 5,7'si ise tarım sektöründe çalışırken, işsizlerin yüzde 6,9'u ise ilk kez iş aradığını beyan etti.

İşsizlerin çoğunluğu bir yıldan kısa süredir iş arıyor
İşsizlerin yüzde 21'ini uzun süreli işsiz olarak tanımlanan bir yıldan uzun süredir iş arayanlar, yüzde 79'unu ise 1 yıldan kısa süredir iş arayanlar oluşturdu. İşsizlerin iş aradıkları meslek grupları incelendiğinde ise yüzde 23,1'i hizmet ve satış elemanı olarak, yüzde 19'u da nitelik gerektirmeyen işlerde çalışmak isterken, iş arayanların yüzde 14,5'ini sanatkarlık ve ilgili işlerde, yüzde 13'ünü ise büro ve müşteri hizmetlerinde çalışmak üzere iş arayanlar oluşturdu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/her-100-kisiden-7si-is-ariyor_159568.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!