Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Her İki Evden Birinde Viko Var"

Tasarım ve fonksiyonelliğin yanında güvenliğin de ön planda tutulduğu Viko firmasının İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Erdem Türkkal ile 30. Uluslararası Yapı / Turkeybuild Fuarı'nda konuştuk.

yapi.com.tr/Filiz YAVUZ
"Her İki Evden Birinde Viko Var"

em tasarımlarıyla, hem de dünyada yarattığı marka algısıyla sektörde lider olan Viko, geliştirdiği yeni ürünlerle göz dolduruyor. Tasarım ve fonksiyonelliğin yanında güvenliğin de ön planda tutulduğu Viko firmasının İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Erdem Türkkal ile 30. Uluslararası Yapı / Turkeybuild Fuarı'nda konuştuk.

Viko'yu tanıyabilir miyiz?
Viko olarak biz, özellikli anahtar ve priz odaklı çalışıyoruz. Elektronik-elektrik çözümleri alanında faaliyet gösteriyoruz. Ürün gamımızda elektrik anahtar prizleri, sigorta kutuları ve elektrik sayaçları gibi ürünler bulunuyor. Özellikle son zamanlarda, markalı projelere de özel çözümler sunuyoruz. Jaluzi kumanda anahtarından uydu televizyon aparatlarına kadar çok geniş bir yelpazede hareket ediyoruz. Amacımız daha kaliteli bir şekilde daha çok üretim yaparak daha çok noktaya ulaşmak ve daha çok insana hizmet edebilmek.

Sektörde lider olmanın verdiği bir sorumlulukla özellikle, markalaşma konusunda ilklere imza atıyoruz ve pazarlama ve markalaşma çalışmalarımız da sektördeki diğer şirketler tarafından takip ediliyor. Bu da toplamda sektörün çıtasının yükselmesi anlamına geliyor. Bundan da gurur duyuyoruz.

Tasarımı çok ön planda olan bir alanda faaliyet gösteriyorsunuz. Kiminle çalışıyorsunuz?

Evet, yaptığımız işte tasarım kullanıcıda farklılık algılaması yaratıyor. Bu yüzden de dünyaca tanınmış bir tasarımcıyla; Mirzad Koç ile çalışıyoruz.

Mirzad Koç ile iki yıl önce "Thea" adlı ürünümüz için çalıştık. Thea özellikle mavi LED ışığıyla sektörde büyük bir öncülük sağladı. Ayrıca estetik tasarımıyla özellikle üst segmente alternatif çözümler sunan bir ürün.

Fuarda başka hangi ürünleri tanıtıyorsunuz?
Fuarda bunun yanı sıra "Smart life" markasıyla sunduğumuz akıllı ev çözümlerini tanıtıyoruz. Bu çözümümüz de özellikle konfor arayan insanlara her türlü imkanı sunuyor.

Bir de özellikle Rusya ve Ukrayna'da çok tutulan ürünümüz "Carmen"i tanıtıyoruz.

Hangi ülkelere ihracat yapıyorsunuz?

Hem tasarımıyla hem de marka algısıyla yurtdışında tercih edilen bir ürünüz. Rusya, Ukrayna, Suriye, Körfez Ülkeleri, Balkan Ülkeleri, Romanya ve Bulgaristan gibi yakın coğrafyadaki ülkelere ihracat yapıyoruz. Ürünlerimizin yaklaşık yüzde 50'sini bu ülkelere ihraç ediyoruz.

Sizi sektördeki diğer üreticilerden ayıran temel özellikler neler?
Ürünlerimizde tasarımla birlikte fonksiyonellik de ön planda. Bunların yanı sıra güvenliğe çok önem veriyoruz.
Çünkü özellikle çocuklu ailelerin evlerinde gerçek bir güvenlik algılamasına ihtiyaç var. Bundan dolayı priz gruplarımızın çoğunda çocuk koruması bulunuyor. Koruma, prizlerdeki deliklerin içinde olan bir plastikle sağlanıyor. Çocuklar parmaklarını deliğe soktuklarında, deliklerin içindeki küçük parçacıklar sayesinde elektrikle temas etmiyorlar. Bu çok basit bir güvenlik örneği.

Çocuk korumasının haricinde, yangınlar elektrik kontağından çıkıyor. Dolayısıyla ürünlerimizde güvenliği çok ön planda tutuyoruz.

Türkiye'deki pazar payınız nedir?

Türkiye'de her iki evden birinde mutlaka Viko ürünü var. Pazar payımızı yüzde 50 olarak öngörüyoruz fakat parantez açmak gerekir ki, bizim sektörümüzde bu yönde bir istatistik yok.

Yaklaşık 60 bin metrekarelik yeni üretim tesislerinde faaliyetimize devam ediyoruz. Avrupa'nın, elektrik sektörünün anahtar priz dalında en büyük fabrikasına sahip olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu yönde yatırımlar yapmaya da devam ediyoruz.

Fuarı nasıl buldunuz?
Fuara yıllardır katılıyoruz ve fuarın çok başarılı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü ziyaretçi kitlesi oturmuş bir fuar.
Bu anlamda, özellikle proje gruplarıyla çok yakın etkileşim halinde bulunduk.

Özellikle bu sene yurtdışından gelen ziyaretçi sayısı da çoktu. Fuarda Suriye ve Bulgaristan gibi spesifik ülkelerle iletişim kurma fırsatı bulduk.

http://www.yapi.com.tr/haberler/her-iki-evden-birinde-viko-var_53826.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!