Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Her Yer Şantiye Gibi Ne Zaman Bitecek Bu Yollar?

İstanbul’un altyapı çalışmaları çok ihmal edildi. Yılların eksiğini gidermekte kararlı görülen Büyükşehir Belediyesi, yolları genişletmek, yeni köprüler ve kavşaklar yapmak için var gücüyle çalışıyor. Haliyle İstanbul’un her tarafında yol çalışmaları bulunmakta.

Türkiye Gazetesi



stanbul’un altyapı çalışmaları çok ihmal edildi. Yılların eksiğini gidermekte kararlı görülen Büyükşehir Belediyesi, yolları genişletmek, yeni köprüler ve kavşaklar yapmak için var gücüyle çalışıyor. Haliyle İstanbul’un her tarafında yol çalışmaları bulunmakta.

Çok iyi niyetle atılan bu adım, bazen de hayatı çekilmez hale getirebiliyor. Bazı caddelerde, birçok yerde çalışma başlatılmış, trafik tamamen felç edilmiştir. Vatandaş evine, işyerine ulaşmak için sokak aralarında adeta cambazlık yaparak saatlerce uğraşmak zorunda kalabiliyor. Bu iş daha az sıkıntı vererek yapılamaz mıydı? Mesela bir güzergahtaki bir çalışma hızla tamamlanıp sonra diğerlerine başlamak daha doğru olamaz mıydı? İyi niyyetten kimsenin şüphesi yok, belki kısa süre sonra bunun rahatlığını da göreceğiz; ama bazı noktalarda trafik tamamen çekilmez olmuş, vatandaş burnundan soluyor....

En önemlisi ve affedilmeyeni ise, bazı yetkililerin vurdumduymazlığı. E-5 Karayolu’nun Esenyurt’taki gişelere yakın kısmında asfalt yenileme çalışmaları yapılıyor. Tam gişelerden gelen yol ile E-5’in kesiştiği noktadaki 15-20 metrelik kısım günlerce sürüncemede bırakıldı. Yarım gün yapılabilecek bir iş, günler aldı. Eski asfalt kazıldıktan sonra birtürlü yeni asfalt dökülmedi. Bu çalışma yüzünden, yollar Haramidere’ye kadar tıkalı kaldı. Binlerce vatandaş bu yolda saatlerce bekledi, işkaybı oldu, milli servet heba oldu.

Aslında vatandaşın ruhu bile duymadan, gece yapılacak bir çalışma, günlerce uzatılarak, yüzbinlece vatandaşın hayatı çekilmez hale getirildi.
Anlaşılan, İstanbul’un göbeğinde, yoğun trafiği olan bir yola, ıssız bir yerdeki yol muamelesi yapıldı. Karayolları yetkilileri bunun farkındalar mı?
Ekipleri mi yetersiz, asfaltları mı eksik; yoksa vatandaşı ciddiye mi almıyorlar? İlle sokağa çıkıp, bağırmak, çağırmak, pankart açmak mı gerekir?
Milyonların hayatını çekilmez hale getirmeye ne hakları var? Vatandaşın kamuya olan borcu bir gün geç ödenince, gecikme zammı uygulayanlar, eksik verilen hizmet yüzünden çekilen bunca mağduriyetlere de bir bedel kesmeyecekler mi?

İstanbul’a daha çok özen gösterilmeli
Türkiye ekonomisinin kalbinin İstanbul’da attığı herkesin kabul ettiği bir gerçek. Her bakımdan cazibe merkezi olan bu güzel şehrimize ilgi de gittikçe artıyor.
Turizmimizdeki sıkıntılar için de İstanbul’un cazibesi ilaç gibi oluyor. Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği’nin düzenlediği panelde, turizm gelirlerinde umudun İstanbula bağlandığı belirtilerek, İstanbul’un toplam ziyaretçi sayısındaki payının yükseldiği anlatıldı.
Panelde konuşan Visitur Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş, İstanbul’a gelen turistlerin paket turlarla sahil bölgelerimize gelen turistlerden daha yüksek harcamalar yaptığına dikkat çekerek, bunun gelirlerde yükselişe neden olduğunu belirtti.
İnter Limuzin Genel Müdürü Serhan Usluer ise, son zamanlarda İstanbul’a yatırım ve şirket toplantısı için gelen üst düzey yöneticilerin arttığını söyledi.

İmparatorluklara başkentlik yapmış bu cazip ve önemli şehrimize yapılacak hizmette daha çok özen gösterilmeli. Bazı yetkililerin ihmalleri veya yanlış adımları ile bu şehir yaşanmaz hale getirilmemeli. Bütün kurum ve kuruluşlar, Türkiye’nin vitrini olan İstanbul’umuza bu gözlükle bakıp, layıkıyla katkıda bulunmalılar.

Behçet Fakihoğlu

http://www.yapi.com.tr/haberler/her-yer-santiye-gibi-ne-zaman-bitecek-bu-yollar_48958.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!