Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Heredot'un Tuzlası Bulundu

'Kâşif' belediye başkanı, Türkiye'nin ilk antik tuzlasını buldu. Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesindeki tuzla, Heredot tarihine geçmişti.

Radikal Gazetesi



Kâşif' belediye başkanı, Türkiye'nin ilk antik tuzlasını buldu. Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesindeki tuzla, Heredot tarihine geçmişti. Çok eski zamanlarda İztuzu'ndan tuz çıkarıldığını duyan Dalyan Belediye Başkanı Suat Tufan, yaşlılarıyla tek tek konuşarak bölgeyi taramaya başladı. Nihayet suların alçaldığı bir dönemde aradığı yeri bulan Tufan, burayı Kaunos kazılarını yürüten Prof. Dr. Cengiz Işık'a da gösterdi.

Işık, "37 yıldır burayı arıyorduk. Çok büyük bir arkeolojik buluşa yol gösterdiniz" derken arkeologlar ilk kez bir antik tuzlanın bulunması ve tuzlanın çanaklarının, binlerce yıl geçtiği halde sağlam kalması nedeniyle keşfin büyük önem taşıdığını vurguladı. Heredot, Kaunosluların tuz ve tuzlu balık ticareti yaptığını yazmış, tarihçi Plinius da Kaunos tuzunun antikçağlardaki göz merhemi yapımında tercih edildiğinden söz etmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/heredotun-tuzlasi-bulundu_47856.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!