Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

HES Tehdidi Altındaki Uzundere 'Sakin Şehir' Sertifikasını Aldı

Türkiye’nin en sakin 11. kenti seçilen Uzundere ilçesi, düzenlenen törenle Cittaslow (Sakin Kent) Sertifikasını aldı. Uzundere’ye yapılması planlanan Hidroelektrik Santral (HES)’lerle ilgili konuşan Ak Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, “HES konusunda gerekirse tam destek vereceğiz” dedi.

yapi.com.tr
HES Tehdidi Altındaki Uzundere 'Sakin Şehir' Sertifikasını Aldı

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon’da düzenlenen sertifika törenine AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Vali Yardımcıları Haktan Gökçekuyu, Ayhan Terzi, Levent Kepçeli, Fatih Gül, Ersin Boylu, Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Seferihisar Belediye Başkanı, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve vatandaşlar katıldı.

Sertifika töreni öncesinde konuşan Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, sakin kentin bir başkaldırı olduğu vurgusunu yaparak, “Tekdüze bir yaşam tarzının dayatıldığı günümüzde sakin kent aslında bir başkaldırıdır. Herşeyin hızlı, karmaşa içerisinde olduğu dayatılan yaşam biçiminden dinginliğe, huzura ve sakinliğe gitmek istiyorum. Biz sakin kent başarısını Türkiye olarak kazandık. Bu başarımızın suni gündemlerle gölgelenmesini istemiyoruz” dedi.

Uzundere'ye HES yapılmayacağı inancını sizlerle paylaşıyorum

Uzundereye yapılması planlanan HES’le ilgili düşüncelerini paylaşan Başkan Özsoy şunları söyledi: “Geçenlerde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız bir konuşmasında dedi ki: ‘Yöremize yapılan HES’lerden dolayı biz pişmanız’. Bizde de maalesef HES projelerinin bazılarında büyük hatalar var. İlçemizde de böyle bir çalışma var. Sanki görünmez bir el bizim sakin kente girişimizi gölgelemek istedi. Ama biz Uzundereki bilhassa hanımefendiler ve muhtarlarla bunun yanlış olduğunu, ÇED değerlendirme sürecinde yetkililere anlatacağız. Böylelikle Uzundere’de HES’in yapılmayacağı inancını sizlerle yürekten paylaşıyorum”

Sakin kent için 70 kriterin yarısının karşılanması gerektiği açıklayan Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, “Şehrimizin altyapısından tutun misafirperverliğine, sosyal politikalardan hava kalitesine kadar birçok başarıları var. Bir yıl boyunca üzerine çalıştık ve sonunda bu başarıyı elde ettik” dedi.

Deligöz: “HES konusunda gerekirse tam destek vereceğiz”

HES konusunda Belediye Başkanı Özsoy’a destek vereceklerini ifade eden AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, “Başkanımız HES’den bahsetti. İşin doğrusu ben konuyu tam manasıyla ayrıntılı bilmiyorum. Tartışmalara vakıf oldum ama burada kürsüden de dile getirdiğine göre canları yanmış. Konuyu inceleyeceğiz gerekirse size tam destek vereceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Doç. Dr. Süleyman Toy ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer Cittaslow ile ilgili panelde bilgi vererek soruları cevaplandırdı. Panel sonrasında Cittaslow sertifikasını Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy ve Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan aldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hes-tehdidi-altindaki-uzundere-sakin-sehir-sertifikasini-aldi_144524.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!