Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

HES Yatırımcısı da Platform Kuracak

HES karşıtı eylemlerden rahatsız olan yatırımcılar, bir platform çatısı altında toplanarak, HES yatırımlarının gerekliliklerini kamuoyuna anlatmayı amaçlıyor. HES karşıtı platformların gerçekleştirdikleri eylemlerden rahatsız olan HES yatırımcıları, konuyla ilgili detaylı bilgi vermek, yanlış anlaşılmaları gidermek ve kamuoyunu bilgilendirmek için

yapi.com.tr / AA
HES Yatırımcısı da Platform Kuracak

HES karşıtı eylemlerden rahatsız olan yatırımcılar, bir platform çatısı altında toplanarak, HES yatırımlarının gerekliliklerini kamuoyuna anlatmayı amaçlıyor. HES karşıtı platformların gerçekleştirdikleri eylemlerden rahatsız olan HES yatırımcıları, konuyla ilgili detaylı bilgi vermek, yanlış anlaşılmaları gidermek ve kamuoyunu bilgilendirmek için bir platform çatısı altında mücadele etme kararı aldı.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Şükrü Koçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HES yatırımcıların bu kararında Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Orman ve Su İşleri bakanlıklarının da etkili olduğunu söyledi.

HES yapılan yörelerde halkın HES'lerle hiçbir sorununun olmadığını, karşı çıkan bir kaç kişinin ise konuyu bilmediği için böyle bir tutum içine girdiğini iddia eden Koçoğlu, olayların bölgede yaşamayanlar tarafından çıkarıldığın savundu. HES karşıtı eylemlerin genelde İstanbul'da organize edildiğini belirten Koçoğlu, bu kişilerin, "çevre zarar görmesin" gerekçesiyle kamuoyu oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Koçoğlu, "HES'e karşılar, rüzgara karşılar, jeotermale karşılar. Neden, Türkiye kendi yerel kaynaklarını kullanmasın. Diğer yandan, iş doğalgaz ve petrol ile elektrik üretmeye gelince karşı değiller. Çünkü orada dışa bağımlıyız. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde elektriğe yaklaşık yüzde 9, doğalgaza ise yüzde 14 zam daha geldi. HES'ler yapılmazsa elektrik fiyatlarının daha da artması kaçınılmaz olur'' diye konuştu.

''Şarkı söylemek başka bu iş başka''

HES'ler konusunda kamuoyunun yatırımcıları suçlu gördüğünü ama bunun doğru olmadığını belirten Koçoğlu, yatırımcıların bu ülkenin değerlerine değer katan insanlar olduğunu ifade etti.

Koçoğlu, HES'ler sayesinde denize akan dereden enerji üretilmesinin yanında, taşkınları da önlendiğini ifade ederek, şunları söyledi:

''Kamuoyunda HES'ler ile ilgili yanlış bilgilendirme var. Sanki HES'lere karşı çıkanlar çevreci, bu işe emek ve sermaye veren yatırımcılar ise canavar. Kamuoyu bu konuda doğru bilgilenmeli. Hatta sayın hakimlerimizin de bilgilenmesi gerek. Onlar da çok önemli kararların altına imza atıyorlar. Onları da bilgilendirmek istiyoruz. Bu arada ünlülerden bazıları çıkıp HES karşıtlarına destek oluyor. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Çünkü konuyu yeterince bildiklerini sanmıyoruz. Şarkı söylemek başka olaylara makro ölçekte bakmak başka.''

''HES daha çok okul ve hastane demek''

Koçoğlu, Türkiye'nin HES potansiyelinin ülkenin elektrik enerjisi ihtiyacının 3'te 1'ini karşılayacak büyüklükte olduğuna dikkati çekerek, bu oranında stratejik sanayide kullanılan elektriğe yetecek düzeyde olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin daha da gelişebilmesi için enerji ihtiyacında dışa bağımlılıktan kurtulması gerektiğinin altını çizen Şükrü Koçoğlu, ''Türkiye'nin ithalat kalemleri arasında ilk sırada enerji hammaddesi geliyor. Bu cari açığın büyümesinin de en önemli nedeni. Düşünün HES'ler sayesine enerji ihtiyacınızın 3'te 1'ini kendiniz karşılıyorsunuz ve paranız dışarıya gitmiyor. Bu da daha çok okul daha çok hastane ve daha zengin bir ülke demek.''

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/hes-yatirimcisi-da-platform-kuracak_89295.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!