Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

HES’e Kan Bulaştı

Giresun’un Çanakçı Vadisi üzerindeki Düzköy ve Deregözü köylerinde kurulması planlanan Deregözü Regülatörü ve Düzköy HES projesindeki inşaat çalışmalarını protesto eden köylüler, HES firması ve şantiye çalışanlarının saldırısına uğradı, 3 köylü yaralandı.

Cumhuriyet Gazetesi
1


Giresun’un Çanakçı Vadisi üzerindeki Düzköy ve Deregözü köylerinde kurulması planlanan Deregözü Regülatörü ve Düzköy HES projesindeki inşaat çalışmalarını protesto eden köylüler, HES firması ve şantiye çalışanlarının saldırısına uğradı, 3 köylü yaralandı.

Düzköy halkı, Çanakçı Vadisi’nde kurulması planlanan Deregözü Regülatörü ve Düzköy HES projesini protesto etti. HES çalışanlarının köylülere saldırması üzerine köylülerden Mustafa Yılmaz, İsmet Yılmaz ile Sezgin Yılmaz yaralandı. Yaralılar, Görele Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. Derelerin Kardeşliği Platformu Dönem Sözcüsü Ömer Şan, HES firmalarının hukuk tanımaz tutumlarının yalnızca çevreye ve doğaya değil, toplumsal yaşama da zarar verdiklerini belirtti.

‘Mücadele sürecek’

Çanakçı Vadisi’nde bulunan 12 köy muhtarı ve yöre halkının Derelerin Kardeşliği Platformu Giresun Temsilciliği öncülüğünde, 10 Mart’ta HES’lere karşı Ordu İdare Mahkemesi’nde “yürütmeyi durdurma ve iptal” davası açtığına dikkat çeken Şan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Çalışmaları engellemek isteyen kadınlı, çocuklu Düzköy halkı, şantiye çalışanlarının taşlı sopalı saldırısına uğradı. Çanakçı Vadisi’nde yaşayan köylüler bölgelerinde yapımı planlanan HES’lere karşı yılmadan hukuksal mücadelesini sürdürmekte kararlı.”

Barajlar zarar veriyor

Öte yandan, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Haluk Sağlamtimur, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yapımı planlanan 11 barajın, yarardan çok zarar getireceğini belirtti.

ETİKETLER: çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/hese-kan-bulasti_79385.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • yalan kardeşim...bu olayda deregözü köyü muhtarı hüseyin kır tarafından kışkırtılan şahıslar kadınları önlerine katarak taş ve sopalarla işçilerin üzerine saldırmış ve 2 hes çalışanı işçi aldıkları darbeler sonucu hastahaneye kaldırılmıştır. bu insanların amacı sularını korumak falan değil, hes sahiplerinden para kopartmaktır. deregözündeki hes sahiplerinin her türlü yardımı sadece köy yararına yapacağını, hiçkimseye para yedirmeyeceğini söylemesinin sonucudur bu olaylar. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!