Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hiçbir Hırsız Bu Kapıdan Giremez

Kale Kilit Türkiye'nin en eski markalarından biri. 55 yıl önce Tahtakale Mercan'da borç para ile kurulan ufacık bir atölyede başlayan hikaye, Kale'nin dünyanın en büyük üç kilit üreticisinden biri olması ile devam ediyor.

Hürriyet Gazetesi
Hiçbir Hırsız Bu Kapıdan Giremez

Kale Kilit Türkiye'nin en eski markalarından biri. 55 yıl önce Tahtakale Mercan'da borç para ile kurulan ufacık bir atölyede başlayan hikaye, Kale'nin dünyanın en büyük üç kilit üreticisinden biri olması ile devam ediyor. 3 bine yakın istihdam sağlayan Kale Grubu önümüzdeki dönemde de özellikle güvenlikle ilgili yatırımlara devam etmeyi, ihracatını artırmayı ve dünya pazarındaki mevcudiyetini kuvvetlendirmeyi hedefliyor. Yerli sermayenin en önemli markalarından biri olan Kale Kilit'i tam 38 yıldır bu firmada çalışan Yönetim Kurulu Başkan Yardımıcısı Kenan Kızıltan ile konuştuk.

Kale Kilit ne zaman kuruldu?
1953 yılında. İlk kurulduğu tarihlerde piyasada yerli kilit fabrikası olarak bir tek İTO kilit vardı, Kale onun arkasından  ikinci fabrika olarak kuruldu. 55 yıldan bu yana kilit sektöründe faaliyet gösteriyoruz.

Sektördeki yeri neresi?
Türkiye'nin lider kilit üreticisi ve ihracatçısıyız. Pazar payımız yüzde 70'in üzerinde.

Ne zaman ilk sıraya oturdunuz?
1974-75'lerde Türkiye'nin ilk kilit ihracatını gerçekleştirerek liderlik konumuna oturduk. Bugüne kadar da liderliği açık ara ile muhafaza ediyoruz.

Dünya pazarında yeriniz neresi?
Dünyada kilit piyasasında 2-3 tane global firma var. Biz de o firmalardan biriyiz. Güngören'deki 35 bin metrekare kapalı alanda kurulu olan fabrikamız, sektöründe dünyanın en 3 büyük entegre tesisinden birisi.

Kaç ülkeye ihracat yapıyorsunuz?
Bugüne kadar 100'ü aşkın ülkeye ihracat gerçekleştirdik. Her yıl düzenli olarak 60 ülkeye ihracat yapıyoruz. Türkiye'nin kilit ihracatının yüzde 70'ini Kale Kilit gerçekleştiriyor.

İhracat geliriniz nedir?
Geçtiğimiz yıl 51 milyon doları geçtik. İhracatın cirodaki payı da yüzde 43-44 seviyesine ulaştı. Üretimimizin yarıya yakınını ihraç ediyoruz. Zaten İstanbul Maden ve Metal İhracatçı Birlikleri IMMIB tarafından 2006 ve 2007 yılları ihracatımızla 2 yıldır üst üste "İhracatın Yıldızı" ödülü aldık. 2008 yılı hedefimiz ise 60 milyon doları geçmek.

En iyi pazarınız neresi?
Rusya, Ukrayna, Kazakistan en büyük ihracat pazarlarımız. Bu ülkelerde bir numarayız. Arkasından İran, Irak, Libya, Suudi Arabistan, Suriye, Bulgaristan, Romanya, Azerbeycan, Cezayir ve Mısır geliyor. Bu ülkelerde de yüzde 55'e varan oranlarda pazar payımız var.

En çok hangi ürünleri ihraç ediyorsunuz?
Daire kilitleri, iç kapı kilitleri ve normal kilit göbeği.

Sizi Çin'de çok fazla taklit ediyorlardı. Nedir son durum?
Kale Kilit'i sadece Çin'de değil, dünyanın her tarafında taklit ediyorlar. Diyelim Cezayirli bir vatandaş alıyor eline Kale Kilit'in bir numunesini, gidiyor Çin'deki bir kilit fabrikasına, "İşte ben bundan 50 bin tane istiyorum" diyor. 50 bin adeti yaptırıp kendi ülkesinde pazarlıyor. Herkes kendi ülkesinde bizim markamızla taklit ürünleri satıyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/hicbir-hirsiz-bu-kapidan-giremez_62718.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!