Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hıdırlıktepe'de Yıkımlar Başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hacıbayram ve Ulus Tarihi Kent Merkezi’nden sonra şimdi de kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilen 'Hıdırlıktepe- Atıfbey-İsmetpaşa' bölgesi için harekete geçti.

yapi.com.tr
  • Hıdırlıktepe'de Yıkımlar Başladı
  • Hıdırlıktepe'de Yıkımlar Başladı
  • Hıdırlıktepe'de Yıkımlar Başladı
  • Hıdırlıktepe'de Yıkımlar Başladı
  • Hıdırlıktepe'de Yıkımlar Başladı
  • Hıdırlıktepe'de Yıkımlar Başladı

1 milyon metrekarelik geniş bir alanda uygulamaya koyulan 'Hıdırlıktepe - Atıfbey - İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde boşaltılan konutların yıkımlarına başlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın ilk yerleşim yerlerinden biri olan Ulus ve çevresinin, uygulanan kentsel dönüşüm projesiyle yaşam kalitesi yüksek bir alana dönüştürüleceğini ifade ederek, oluşturulacak kent kimliği içinde tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak, yıllar içinde ortaya çıkan büyük çaptaki bölgesel farklılığı da ortadan kaldıracak çok önemli bir projenin hayata geçirildiğini söyledi.

“750 hak sahibi ile sözleşme imzaladık”

Başkan Gökçek, proje kapsamında bulunan 6 bin gecekondu ve tesisin tespit ve değerlendirmelerini yaptıklarını belirterek, “Hıdırlıktepe - Atıfbey- İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, kapsamında kısa bir sürede yaklaşık 750 gecekondu sahibi ile yapım sözleşmesi imzaladık. Vatandaşlarımızla sözleşme imzalamaya devam ediliyor” dedi. Belediye ile sözleşme imzalayarak gecekondularını boşaltan hak sahiplerine ait 200 gecekondunun sorunsuz bir şekilde yıkıldığını vurgulayan Başkan Gökçek, sözleşmeleri imzalanan diğer gecekondularda yıkım işlerinin aralıksız bir şekilde devam edileceği bilgisini verdi.

Vatandaşlarla yapılan sözleşmeler kapsamında tapu dairelerinde 2 bin 300 adet hissenin belediyeye devrinin sağlandığı bilgisini veren Başkan Gökçek, “Bu da yaklaşık 60 bin metrekarelik bir alanın alım işleminin yapıldığı anlamına geliyor. Ayrıca “tapu tahsis belgeli” 200 vatandaşımız ile de proje kapsamında konut karşılığı ve satış sözleşmesi işlemini gerçekleştirdik” dedi.

Yapılan satış sözleşmeleri neticesinde tapu devrini Büyükşehir Belediyesi’ne yapan tesislerin elektrik, su gibi aboneliklerinin kesildiğini kaydeden Başkan Gökçek, “Evlerini veya tesislerini aldığımız vatandaşlarımızın, mülkleri karşılığı verilen bedeller geciktirilmeden banka hesaplarına yatırıldı” diye konuştu.

“İnanç, İlim, Tarih ve Ferman Müzeleri”  

Bölgenin farklı bir görünüme kavuşturularak, cazibe merkezi haline getirileceğine dikkat çeken Başkan Melih Gökçek, “İnanç, İlim, Tarih ve Ferman Müzeleri yapılacak. Ayrıca tarihi Ankara evleri restore edilerek gün ışığına çıkarılırken, yapılacak olan sosyal donatı ve rekreasyon alanlarıyla Başkent’te yeni bir merkez daha ortaya çıkmış olacak” dedi.

Projenin kapsadığı alanlar

Altındağ ilçesinde Ulus, Ankara Kalesi, Aydınlıkevler ve Örnek  mahallelerine komşu 1 milyon metrekarelik alanda uygulanacak dönüşüm projesi, Orhangazi, Yıldırım Beyazıt, Atıfbey, Fatih, Çandarlı, Öncüler, Yavuz Selim ve Hacıbayram mahallelerini içine alan bölgeyi kapsıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hidirliktepede-yikimlar-basladi_103614.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!