Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hierapolis’te Geleceğe Köprü

Denizli merkeze bağlı Pamukkale Beldesi’ndeki antik kent Hierapolis’te, Apollon Tapınağı ile St. Philip Martyrium’u arasındaki yolun, köprüyle birb

NTV-MSNBC
Hierapolis’te Geleceğe Köprü

b>Denizli merkeze bağlı Pamukkale Beldesi’ndeki antik kent Hierapolis’te, Apollon Tapınağı ile St. Philip Martyrium’u arasındaki yolun, köprüyle birbirine bağlanması planlandı.

Hierapolis Kazıları’na başkanlık eden İtalya’nın Lecce Üniversitesi’nden Ord. Prof. Dr. Francesco D’Andria, hayalindeki projenin “Tapınakla Martyrium arasında binlerce yıl önce var olan bağlantıyı yeniden kurmak” olduğunu söyledi.

Temelleri Geç Hellenistik döneme kadar uzanan Apollon Tapınağı’nın taş döşeme bir yolla tepedeki St. Philip Martyrium’una bağlandığını belirten D’Andria, “Dere üzerindeki köprünün yıkılmasıyla bu bağlantı kopmuş. Kazılarda, yol güzergahının büyük bir bölümü doğal yapısıyla ortaya çıkarıldı” dedi.

Yöreye gelen turistlerin, bu doğal yolu kullanarak gezi yapmaya başladığını kaydeden D’Andria, “Bu durum müthiş keyif verici. Sanki tarihin derinliklerinde yolculuğa çıkıyorsunuz. Hayalim yolun kopan bağlantısını sağlamak. Hierapolis Kazıları’nın 50. yıl armağanı olarak, Apollon Tapınağı ile St. Martyriumu’nu birbirine bağlayan köprüyü yapmak istiyoruz” diye konuştu.


İSA’NIN HAVARİSİ, HİERAPOLİS ŞEHİDİ
Köprünün tarihi dokusuna uygun yapılması için projeler hazırlanacağını, köprüyü yaptırmak için bir İtalyan firmanın sponsor olduğunu, kazıların yanı sıra, bu tür çalışmaların Pamukkale’ye ilgiyi artıracağını vurgulayan D’Andria, “İsa’nın havarilerinden St.Philip’in Hierapolis’te şehit edildiği kabul edilerek, Martyrium onun anısına inşa edilmiştir. M.S. 4. yüzyılın sonuna ait bu yapı, sekizgen olarak yapılmıştır. Çifte haç biçimindeki yapıyla Apollon Tapınağı’ndaki kazılar bittiğinde, Hierapolis’in tarihi dokusu biraz daha gün ışığına kavuşmuş olacak. Hıristiyanlık dini için önemli bu yapıları birbirine bağlayan yolu bu nedenle önemsiyoruz” diye kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hierapoliste-gelecege-kopru_17858.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!