Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hindistan’daki Oteli Türkiye’den Döşedi, Açılmadan ‘En İyi’ Oldu

Tata’nın dekorasyonu bir Türk tarafından yapılan Haydarabad’daki Falaknuma Sarayı, henüz açılmadan en iyi oteller arasına girdi. Harper’s Bazaar dergisinin 2010 Ocak sayısında ‘en iyi tarihi otel’ seçtiği Falaknuma Sarayı’nı dekore eden Ruya Mocan Nebioğlu, otelin tüm odalarını ve suitleri için gerekli olan malzemeleri Hindistan yerine Türkiye’de

Hürriyet Gazetesi
Hindistan’daki Oteli Türkiye’den Döşedi, Açılmadan ‘En İyi’ Oldu

Hindistan’ın otomotivden turizme kadar farklı sektörlerde faaliyet gösteren en köklü gruplarından Tata’nın dekorasyonu bir Türk tarafından yapılan Haydarabad’daki Falaknuma Sarayı, henüz açılmadan en iyi oteller arasına girdi. Harper’s Bazaar dergisinin 2010 Ocak sayısında ‘en iyi tarihi otel’ seçtiği Falaknuma Sarayı’nı dekore eden Ruya Mocan Nebioğlu, otelin tüm odalarını ve suitleri için gerekli olan malzemeleri Hindistan yerine Türkiye’de üretmeyi tercih etmiş. Tata Grubu’nun bünyesindeki Taj Otels’in sahip olduğu sarayı 2 milyon sterline dekore eden Ruya Mocan Nebioğlu, 22 ayda tamamladığı dekorasyon için atölyesinde 12 kişi ile birlikte çalıştığını söyledi.

Türkiye’de hazırladı

Ruya Mocan Nebioğlu, Atatürk Havaalanı Serbest Bölgesi’ndeki atölyesinde 13 kişi çalıştıklarını belirterek, neden Türkiye’de çalışmak istediğini şöyle anlattı: “Türkiye’de de İngiltere’de de ayrıcalığımın olması, herşeyi kendi bünyemde yapmak istemem. Burada büyük bir aile gibi çalışıyoruz. Otelin herşeyi Türkiye’de üretildi. Burayı seçmemin sebebi herşeyi dışarıdan getirip, Türk işçisiyle üretiyorum. Dışarıdan da malzeme aldım ama Türkiye’de ürettim.”

16 bin metre kumaş

Otelin tüm odalarını ve suitlerini dekore ettiğini anlatan Ruya Mocan Nebioğlu, dekorasyon hakkında şu bilgileri verdi: “Oteldeki 61 odanın 36’sı modern, 25’i harem odasıydı. Önce renk kartelalarını hazırladık. Her bir odaya farklı renk düzeni verdik. Çizilen plana göre örnekleri takip ettiler. Otel için, 200 kanepe, 59 yatak başı, 600 perde, 600 tül perde, 350’den fazla yastık, 52 yatak eteği, 59 yatak örtüsü, 61 tane sosis yastık, 59 adet ayak ucu sandığı hazırladık. Bunun için de toplam 16 bin 686 bin metre kumaş harcandı. Halılar için de Stepevi ile çalıştım.” 

11 TIR’la taşındı

Bir zamanlar Haydarabad Nizamı’na ait olan sarayın 8.5 yıldır restore edilmeye çalışıldığını ifade eden Ruya Mocan Nebioğlu, “Biz sarayın dizaynını 22 ayda tamamladık. Otel önümüzdeki şubat ayında açılacak. Hazırladığımız eşyalar Türkiye’den deniz ve karayolu ile 11 TIR’la 4 parti halinde Hindistan’a ulaştırdık” diye konuştu. 

Hintlilerle çalışmak zor ancak potansiyel var

Hintlilerle Türkiye’nin de işbirliği yapabileceğini belirten Ruya Mocan Nebioğlu, “Hintlilerle çalışmak gerçekten zor. Ancak Hindistan’da Türkiye’nin potansiyeli var. Türkiye’de üretemediğimiz bazı malzemeleri, beğenip Hindistan’a örneğini gönderdik ve orada üretilmesini sağladık” dedi.

Bu kış zengin iç dekoru ile açılıyor

Harper’s Bazaar dergisinin 2010 Seyahat Rehberi’ni yayımladığı Ocak 2010 sayısında ‘En İyi Tarihi Saray’ seçilen Falaknuma Sarayı ile ilgili şu ifadeler yer aldı: “Hindistan’daki en ‘müthiş’ saray olduğu söylenen sarayın odaları paha biçilemez antikalarla ve mücevherlerle kaplı. Yemek masasında 100’den fazla kişi bulunabiliyor ve hareminde 10 bin kadın bulunduğuna inanılıyor. Haydarabad Nizam’ının 220 odalı sarayının 19. yüzyılın sonunda inşa edildiği söyleniyor. Son 60 yılda boş kalan otel, şimdi Taj Hotels’in Hindistan’ın en büyük sarayı ve lüks oteli projesi arasında. Falaknuma bu kış, zengin iç dekorasyonu ve restore edilmiş orjinal mobilyalarıyla açılıyor.”

Dekorasyona büyüdüğü yalıda başladı

Ruya Mocan Nebioğlu, çocukluğunu geçirdiği Ahmet Fethi Paşa’nın Kuzguncuk’taki yalısında başladığını belirterek “Her gece babamla birlikte yalıdaki eşyaları bir odadan diğerine taşıyarak bu işe başladım” dedi. Sanat, siyaset ve ekonomi dünyasıyla da çalıştığını dile getiren Nebioğlu, “Evlerde de hep bildiğim insanlarla çalışmayı seviyorum. Her evi değişik algılıyorum. Önce evi görüp sonra ev sahiplerini tanıyorum” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hindistandaki-oteli-turkiyeden-dosedi-acilmadan-en-iyi-oldu_75108.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!