Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Hintli Varun'dan Türklere 15 Milyar Dolarlık Açık Çek

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) davetlisi olarak Türk şirketlerle ikili görüşmeler gerçekleştiren Varun Earthtech Limited CEO'su Amanullah, ulaşım, müteahhitlik, su boru hatları, petrol ve doğal gaz boru hatları alanlarındaki altyapı projeleri için üç gün boyunca yaklaşık 20 Türk şirketle görüşecek.

Sabah Gazetesi
Hintli Varun'dan Türklere 15 Milyar Dolarlık Açık Çek

Hindistan'ın önde gelen mühendislik ve alt yapı şirketlerinden Varun Earthtech Limited, Hindistan'da 15 milyar doları bulan potansiyel müteahhitlik projerelerine ortak bulmak için Türkiye'ye geldi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) davetlisi olarak Türk şirketlerle ikili görüşmeler gerçekleştiren Varun Earthtech Limited CEO'su Amanullah, ulaşım, müteahhitlik, su boru hatları, petrol ve doğal gaz boru hatları alanlarındaki altyapı projeleri için üç gün boyunca yaklaşık 20 Türk şirketle görüşecek. Türk şirketlerinin Hindistan pazarına hazırlıklı olup olmadığını görmek için Türkiye'de görüşmeler gerçekleştirdiğini söyleyen Amanullah, "Şirketlerimizle ortaklık gerçekleştirecek altyapı projelerini üstlenecek partner arıyoruz. Hindistan'da şuan itibariyle 10-15 milyar dolarlık hali hazırda yapılmayı bekleyen aktif projeler mevcut. Türklerin ilk etapta projelerin yüzde 10'unu teşkil eden 1 buçuk milyar dolarlık payı alması bile başarı. O yüzden kendi alanında lider ve yurtdışı tecrübesi olan Türk şirketleri ile ilgileniyoruz" dedi.

'İnşaat firması arıyoruz'

Alt yapı şirketlerinin inşaat, finans ve proje yönetimi olmak üzere üç alanda faaliyet gösterdiğini belirten Amanullah, "Finans ve proje yönetimi konusunda kendimize güveniyoruz. Biz, Hindistan'a gelip inşaat yapacak firmalar arıyoruz" dedi.

1.5 trilyon dolarlık pazar

Hindistan'ın, altyapı projelerine 2012'ye kadar 500 milyar dolar yatırmayı planladığını kaydeden Amanullah, bu miktarın 10 yıllık bir dönemde 1.5 trilyon doları bulacağını söyledi. Amanullah, diğer ülkeler yerine Türk şirketleriyle bağlantıya geçme nedenlerini şöyle açıkladı: "ABD ve Avrupa ülkelerindeki çok sayıda inşaat şirketi Hindistan'da potansiyel ortaklıklar arıyor. İki avantajdan dolayı Türk şirketleriyle görüşmeyi tercih ediyoruz. Birincisi maliyetleri Avrupalı ve ABD'li şirketlere göre daha düşük sunmaları. ABD'linin 10 birime mâl ettiğini Türk şirketleri 6 birime yapıyor; kalite ve tecrübe açısından da eşdeğer seviyede. İkincisi neden ise Türk ve Hintli şirketlerin düşünce yapılarının birbirne çok benzemesi ve iyi uyuşması."

http://www.yapi.com.tr/haberler/hintli-varundan-turklere-15-milyar-dolarlik-acik-cek_70817.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!