Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hissedilebilir Yüzey Çalıştayı'nın İkincisi Sona Erdi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün İstanbul Kongre Merkezi’nde 'Yönelimler ve Yer Seçimleri' temasıyla düzenlediği Hissedilebilir Yüzey Çalıştayı'nın ikincisi sona erdi.

yapi.com.tr
Hissedilebilir Yüzey Çalıştayı'nın İkincisi Sona Erdi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün İstanbul Kongre Merkezi’nde 'Yönelimler ve Yer Seçimleri' temasıyla düzenlediği Hissedilebilir Yüzey Çalıştayı'nın ikincisi sona erdi. İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altuntaş, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen çalıştayın kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, İstanbul'un, Türkiye'de örnek çalışmaların üretildiği büyük bir il olduğunu söyledi. İstanbul Valiliği Özürlüler Koordinasyon Merkezi olarak, engellilerle ilgili 2 ayda bir değerlendirme toplantısı düzenlediklerini belirten Altuntaş, tüm kamu ve özel kuruluşlardan üç ayda bir yapılan çalışmaların raporlandırılmasını istediklerini ifade etti.

''Temmuz 2012'ye en az eksiklikle girme çabası içindeyiz'' diyen Altuntaş, bu işin bir gönüllülük işi olduğunu, bu iş gönüllü olarak yapıldığında başarıya ulaşmanın mümkün olacağını söyledi. Toplumda farkındalık ve zihinsel dönüşümün gerçekleştirilmesinin zorunlu olduğunu anlatan Altuntaş, gelecek 9 ayın iyi değerlendirilerek, örnek çalışmalarla engellilerin bu sıkıntılarının en aza indirileceğini kaydetti.

Gönüllü kuruluşların desteğiyle en kısa zamanda çok daha iyi çalışmalar yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu da, çalıştay kapsamında üç gündür sürdürülen çalışmalara, Anadolu'nun diğer illerinden ve İstanbul'un ilçelerinden belediye temsilcilerinin de katıldığını söyledi. Çalıştay kapsamında, İstanbul'da yapılan çalışmaların ortaya konduğunu, katılımcıların bunları değerlendirdiğini ve katkılar beklediklerini belirten Hacımustafaoğlu, bu katkılarda eksikleri telafi edeceklerini ve standartların oluşturulacağını dile getirdi. ''İstanbul'u, bundan sonra hem görme özürlü hem de diğer dezavantajlı gruplara, hamilelere, yaşlılara daha uygun hale getirmeye çalışacağız'' diyen Hacımustafaoğlu, yasal süre önlerinde çok az bir zaman bıraktıysa da bunun bir süreç olduğunu söyledi. Hiç bir ülkenin, engellilerle ilgili sorunları tamamıyla çözemediğini ifade eden Hacımustafaoğlu, Türkiye'de de gönüllü kuruluşların desteğiyle en kısa zamanda çok daha iyi çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Vali Yardımcısı Altuntaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hacımustafaoğlu, kapanış oturumunun ardından kongre merkezinin girişine engelliler için kurulan örnek bir platformda gözlerini kapatarak, ellerinde görme engelli sopasıyla yürüdü.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/hissedilebilir-yuzey-calistayinin-ikincisi-sona-erdi_89057.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!