Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hitit Vazosundan İlham Aldı, Vazo Kule’yi Tasarladı!

Dap Yapı Hitit sanatının önemli objelerinden İnandık Vazosu’ndan ilham alarak Vazo Kule’yı tasarladı. Maltepe Dragos’ta hayat bulacak projede 300 rezidans ve 100 home ofis yer alacak.

  • Hitit Vazosundan İlham Aldı, Vazo Kule’yi Tasarladı!
  • Hitit Vazosundan İlham Aldı, Vazo Kule’yi Tasarladı!
  • Hitit Vazosundan İlham Aldı, Vazo Kule’yi Tasarladı!
  • Hitit Vazosundan İlham Aldı, Vazo Kule’yi Tasarladı!
  • Hitit Vazosundan İlham Aldı, Vazo Kule’yi Tasarladı!

Dap Yapı imzalı Vazo Kule’de yer alan rezidanslar Abu Dabi merkezli otel zinciri Rotana tarafından otel konsepti ile işletilecek. 100 home ofis ise Dap Yapı tarafından satışa sunulacak. Fener’den başlayıp Tuzla’ya kadar devam eden Türkiye’nin en uzun sahil bandında yer alan projede teslimler 30 ay sonra yapılacak. 150 milyon TL yatırımla ile inşa edilecek projede metrekare satış fiyatları 3 bin 970 TL ile 6 bin TL aralığında değişiyor.

8-12 yılda kendini amorti edecek

Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Dap Yapı müşterilerine özel sunulan ön satış sürecinde ilk kulenin yüzde 56’sının sattıklarını söyledi. Projenin oturumcuya olduğu kadar yatırımcıya da hitap ettiğine dikkat çeken Yılmaz, “Projeden yatırım için konut alanlar otel işletim sistemi sayesinde kazançlı çıkacak. Vazo Kule’de konutlar kendini 8-12 yılda amorti edecek” dedi. Projein yanında Yüksek İstinaf Mahkemesi yer alacağını hatırlatan Yılmaz, böylece Vazo Kule'deki home ofislerin değer kazanacağını ifade etti.

Önü hiç kapanmayacak

Vazo Kule projesinin hemen yanında İstanbul Müzeler Müdürlüğü gözetiminde İstanbul Arkeoloji Müzesi’nce sürdürülen kazılarda Bizans dönemine ait hamam ve kilise kalıntılarına ulaşıldı. Kazı alanı imara uygun olmadığı için Vazo Kule’nin önü yapılaşmayla kapanmayacak. Projenin hemen önündeki alan üniversite alanına çevrilecek.

Vazo Kule Adalet Sarayı’na 2 kilometre, Sabiha Gökçen Havaalanı’na 10 kilometre, Pendik Yalova Feribot İskele ve bin yataklı Pendik Marintürk’e 5 kilometre mesafede konumlanıyor. Projenin mimarlığını Yüksek Mimar Prof. Dr. Barbaros Sağdıç üstleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hitit-vazosundan-ilham-aldi-vazo-kuleyi-tasarladi-_106617.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!