Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Hızlı Tren Projesi Hayal Oldu"

TBMM bütçe görüşmelerinde 2016’da hizmete girecek denilen Bursa-Ankara YHT Projesi’nin söz verildiği tarihte bitirilmediğini hatırlatan Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Proje hayal oldu." dedi.

yapi.com.tr
"Hızlı Tren Projesi Hayal Oldu"

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin yılan hikayesine döndüğünü söyledi.

Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre; TBMM bütçe görüşmelerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na “Bursa'ya yüksek hızlı tren ne zaman gelecek” diye soran Kayışoğlu, 2016'da hizmete girecek denilen proje söz verildiği tarihte bitirilmedi. 2018 seçimlerine giderken iktidar kanadı yeni bir tarih vermişti. 2020 diyorlardı. Seçim sonrası bu tarih 2023 oldu. Bakanlıktan gelen yanıt, 2012 yılında temeli atılan Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin 2025'ten önce de bitmeyeceği yönünde.” dedi.

Kayışoğlu, “Bakanlık, Bursa-Yenişehir arasında demiryolu altyapı imalatlarının devam ettiğini, Yenişehir-Osmaneli arası altyapı işleri ile tüm hattın üstyapısı için dış finansmanlı ihale sürecinin tamamlandığını bildirdiği yanıtında, ‘Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kredi görüşmeleri sonuçlandırılarak kredi sözleşmesi imzalanmıştır. Yakın zamanda sözleşmenin yürürlüğü girmesi ve sahada yer teslimi ile ilgili işlemler tekâmül edecektir. Projenin yer teslimine müteakip 36 ayda tamamlanması planlanmaktadır’ diye belirtiyor. 24 Haziran 2018 genel seçimlerine girerken iktidar cephesinden yapılan açıklamalarda 2020'de Bursa-Ankara arasında yüksek hızlı tren seferlerinin başlayacağı belirtiliyordu.” ifadelerini kullandı.

“Artık bunun hayal olduğu ortada”
Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin 2025'ten önce bitmeyeceği ortada diyen CHP’li Kayışoğlu, “Seçim öncesi ‘2020'de bitecek’ diyenler, sonrasında tarihi 2023'e çekmişlerdi. Bakanlığın yanıtı artık bunun da hayal olduğunu ortaya koyuyor. Bu sözleri verenler projenin en azından 2023'te bitmesi için neden mücadele etmediler? Bursalılara söz verip oy isterken, sözlerinin arkasında neden durmadılar?” diye tepki gösterdi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hizli-tren-projesi-hayal-oldu_188766.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!