Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hızlı Tren Rayı Üreten Kardemir Uluslararası İhalelere de Giriyor

Girdiği darboğazı aşmayı başaran şirket, artık uluslararası ihalelere katılıp, teklif veriyor. Hızlı tren raylarını da girdiği ihale sonucu kazanan Kardemir, Türkiye'de ilk kez, 72 metrelik hızlı tren rayı üretti.

Zaman Gazetesi
Hızlı Tren Rayı Üreten Kardemir Uluslararası İhalelere de Giriyor

Zarar ettiği gerekçesiyle yaklaşık 12 yıl önce Hak-İş'e 1 YTL'ye devredilen Karabük Demir Çelik tesisleri, hızlı tren raylarını üretmek gibi bir başarıya imza attı.

Girdiği darboğazı aşmayı başaran şirket, artık uluslararası ihalelere katılıp, teklif veriyor. Hızlı tren raylarını da girdiği ihale sonucu kazanan Kardemir, Türkiye'de ilk kez, 72 metrelik hızlı tren rayı üretti. Rayları, 3 ay içinde Avrupa Birliği standartlarında imal etmeyi başaran şirket, bu alanda yurtdışına bağımlılığa da son vermiş oldu.

Devlet Demiryolları'nın 3 ay önce sipariş ettiği 10 bin ton hızlı tren rayının ilk 5 bin tonu törenle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a teslim edildi. Törende konuşan Bakan Yıldırım, demiryollarını ülke politikası haline getirdiklerinde, Kardemir'i de stratejik ortak olarak seçtiklerini belirterek, "Hiçbir kıyak yapmadık. En iyi teklifi vererek, uluslararası ray üreticilerinin arasından ihaleyi kazandılar. Biz onlara, sadece dünya devleriyle yarışmaya hazır olup olmadıklarını sorduk. Onlar da hazır olduklarını belirttiler. O halde yürüyün dedik. Önünü açtık. Fırsat verdik. Onlar da bir elin parmakları kadar sayılan dünya devi üreticiler arasına Karabük Demir Çelik'i de yerleştirdiler. Artık Türkiye size dar gelir. Dünyanın 50 milyar dolarlık ray piyasasına göz dikin." diye konuştu. Daha önce de TCDD için 70 bin ton ray üreterek teslim eden Kardemir, 7 milyon 490 bin dolar bedelli ihaleyi de büyük rakiplerin arasından sıyrılarak kazanmıştı.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ise sözlerine "Türkiye'de hızlı tren rayı üretilsin." diyerek kendilerini teşvik eden Bakan Yıldırım'a teşekkür ederek başladı. "Sayın bakanım iyi ki bize destek verdiniz, iyi ki Türkiye'de yerli ray üretilsin diye bize ısrar ettiniz." diyen Karaman, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Böylece Kardemir yeniden ayağa kalktı. Dünyada 5 milyar dolarlık pazarın ucundan yakaladı." Hak-İş Başkanı Salim Uslu da, "İlk defa çalışanların hem çalışıp hem de yönettikleri bir fabrika modeli oluşturduk." dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hizli-tren-rayi-ureten-kardemir-uluslararasi-ihalelere-de-giriyor_56599.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!