Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hızlı Trenin Deneme Sürüşleri Başlıyor

Türkiye'nin sabırsızlıkla beklediği hızlı trenin deneme sürüşleri bu ay başlayacak. Ankara-Eskişehir arasındaki deneme sürüşlerinde herhangi bir sorun çıkmazsa yıl sonuna kadar yolcu taşımacılığına başlanması planlanıyor. TCDD yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara-İstanbul hızlı treninin deneme sürüşleri bu ay içinde Esenkent-Polatlı

CNN Türk
Hızlı Trenin Deneme Sürüşleri Başlıyor

Türkiye'nin sabırsızlıkla beklediği hızlı trenin deneme sürüşleri bu ay başlayacak. Ankara-Eskişehir arasındaki deneme sürüşlerinde herhangi bir sorun çıkmazsa yıl sonuna kadar yolcu taşımacılığına başlanması planlanıyor. TCDD yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara-İstanbul hızlı treninin deneme sürüşleri bu ay içinde Esenkent-Polatlı arasında başlayacak.

Deneme sürüşlerine önce saatte 60 kilometre hız ile başlanacak ve hız zaman içinde artırılacak. Esenkent-Polatlı arasındaki deneme sürüşlerinin ardından sırasıyla Polatlı-Biçer ve Biçer-Hasanbey arasında deneme sürüşleri yapılacak. Deneme sürüşlerinin yaklaşık 3 ay sürmesi bekleniyor.

TCDD Genel Müdürlüğü, deneme sürüşlerinin ardından yıl sonuna kadar hızlı trenle yolcu taşımacılığına başlamayı planlıyor. Hızlı tren yolcu taşımacılığına başladığında Ankara-Eskişehir arası demiryolu ulaşımı 3 saatten 1 saat 10 dakikaya inecek.

Yapılan testler

Ankara-Eskişehir arasındaki hızlı trenyolu inşaatının tamamlanmasının ardından Ankara-Polatlı kesiminde sinyalizasyon çalışmaları da bitirildi. Daha sonra hızlı trenin statik testleri yapıldı ve altyapı eksikliklerinin saptanması amacıyla ultrasonik araçla inceleme yapıldı.

Almanya'dan kiralanan araçla, raylarda çatlak, kaynak noktaları ve bağlantı unsurları gibi yoldaki fiziki eksiklikler araştırıldı. Ultrasonik ray ölçüm aracının elde ettiği veriler Almanya'daki laboratuvarda incelendi. Elde edilen sonuçlardan hızlı tren hattının güvenlik sınırları içinde olduğu belirlendi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/hizli-trenin-deneme-surusleri-basliyor_62504.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!