Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Holdinglerin Çözüm Ortağı

Girişimci Ahmet Çiftçi, 2007 yılında 3 bin TL maliyetle ‘www.icradanihaleler.com’ adlı internet sitesini kurarak, icra ilanlarını dijital ortama aktardı ve bu alanda bir ilke imza attı. Bir icra işlemi için gerekli olabilecek emlak uzmanı ve avukatı ile internet üzerinden içerik sağlayacak teknik ekibi ANS E-Ticaret İnşaat Turizm Ltd. Şirketi

Hürriyet Ege
Holdinglerin Çözüm Ortağı

STRONG>İzmirli girişimci 3 yıl önce kurduğu ‘www.icradanihaleler.com’ adlı internet sitesi ile bugün 27 bin üyeye ulaştı, 75 milyon TL’lik bir portföyü İzmir’den yönetir hale geldi.

Girişimci Ahmet Çiftçi, 2007 yılında 3 bin TL maliyetle ‘www.icradanihaleler.com’ adlı internet sitesini kurarak, icra ilanlarını dijital ortama aktardı ve bu alanda bir ilke imza attı. Bir icra işlemi için gerekli olabilecek emlak uzmanı ve avukatı ile internet üzerinden içerik sağlayacak teknik ekibi ANS E-Ticaret İnşaat Turizm Ltd. Şirketi çatısı altında birleştirdi.

Komisyon oluşturuyor
 
Kurumla yetinmeyip kavram da geliştiren Çiftçi, ‘alım-satım menajerliği’ adında yeni bir meslek yarattı ve büyük bankaların, holdinglerin ‘çözüm ortağı’ oldu. Sonuçta yaklaşık yüzde 45’i yurtdışındaki Türk vatandaşlarına ait olmak üzere 75 milyon TL’lik bir portföyü yönetir hale geldi. Diğer yandan taklitlerini önlemek için sıradışı bir organizasyon yapısı da kurdu. Türkiye’de 48 ildeki anlaşmalı hukuk büroları ile İzmir merkezli çalışan ajansta, veri tabanına ilanları kaydeden birim ile üyelerle diyalog kurulan birimler ayrı yerlerde bulunuyor ve bunların arasındaki bağı sadece patron Ahmet Çiftçi sağlıyor. Firmanın gelirini, verdikleri hizmet karşılığı, alıcıdan aldığı yüzde 3 komisyon oluşturuyor.

27 BİN ÜYE

ANS E-Ticaret’in sahibi Ahmet Çiftçi, “Titiz hazırlık süreci sayesinde şu anda Türkiye’de ulaşamadığımız ilan yok” dedi. İhale ilanları konusunda her türlü hizmeti tek çatı altında verebilecek ‘alım satım menajerliği’ adında bir yapı geliştirdiklerini kaydeden Çiftçi, “Sitemizin bugün geldiği nokta ise 12 bini aktif kullanıcı olmak üzere 27 bin üye. Alım-satım menajerliği sisteminde gayrimenkul ve taşıt ihalelerinde müşterilerimize ait olarak kullanıp yönlendirdiğimiz ve değerlendirdiğimiz yaklaşık 75 milyon TL’lik bir portföye sahibiz. Bu portföyün yüzde 45’lik kısmı yurtdışındaki vatandaşlarımıza ait” dedi.

BATARAK ÖĞRENDİ

Çiftçi, veri giriş, müşteri ilişkileri, alım-satım menajerliği ve hukuk bürosunun birbirinden bağımsız çalıştığını vurgulayarak “Bu departmanlarda toplam 13 çalışanımız var. Ayrıca 48 ilde de çözüm ortağı olarak çalıştığımız anlaşmalı hukuk bürolarımız mevcut. Şu anda kurduğumuz sistemin Türkiye’de icra konusunda otorite haline geldiğine inanıyorum” diye konuştu. Tütünbank ve Egebank’ın batışından kendisinin de mağdur olduğunu anlatan Çiftçi, “Bu işi deyim yerindeyse batarak öğrenmiş oldum” diye konuştu.

 

ETİKETLER: ekonomi firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/holdinglerin-cozum-ortagi-_82045.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!