Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İasos Antik Kenti’ndeki Liman Projesine Bölge Halkından Tepki

Muğla’nın Milas ilçesinde 3 bin yıllık tarihi İasos Antik Kenti içerisinde yükleme ve boşaltma limanı için Çevre Şehircilik ve İklim Değişildiği İl Müdürlüğü'nden ruhsat verilmesi, bölge halkının ve sivil toplum örgütlerinin tepkisini çekti.

yapi.com.tr
İasos Antik Kenti’ndeki Liman Projesine Bölge Halkından Tepki

Ayyıldız Madencilik ve Yükleme A.Ş.'nin Kıyıkışlacık'ta yükleme ve boşaltma limanı yapımı için Muğla Valiliği Çevre Şehircilik ve İklim Değişildiği İl Müdürlüğü’nden ruhsat alması bölge halkının tepkisine neden oldu.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; şirket ruhsat için önce Milas Belediyesi’ne başvuru yaptı. Belediye, planı olmayan bir yere ruhsat vermeyince, şirketin bu kez Muğla Valiliği'nin kapısını çaldığını ve ruhsat aldığını belirten İasos Mahalle Meclisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Scobie, yaptığı açıklamada kararlılık vurgusu yaptı.

Scobie, “Verilen ruhsatlar yürüklükteki tüm kanunlarca hiçbir temele dayanmayan ruhsatlardır. Bu ruhsatların iptali için hukuksal süreci başlatacağız. Tüm bölge halkının bu haklı davamıza desteğini her zaman hissetmekteyiz. Halkımızdan aldığımız güçle mücadelemize yılmadan sonuna kadar devam edeceğimizi Kıyıkışlacık halkımıza ve kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.” dedi.

“300 vekaletname ile dava açtık”
Scobie, 260 metre uzunluğunda 25 metre genişliğinde yapılması planlanan limanın 6-8 adet 165.000 D WT'lik gemilerin aynı anda yanaşabileceği büyüklükte bir liman olacağını belirterek şöyle konuştu:

“Yapılacak tesisteki Dip Tarama Projesi, proje tanıtım dosyasındaki eksiklikleri uzmanlarımız çok iyi tespit etmişler ve dava dilekçemizde de bunu avukatımız Bora Sarıca detaylarıyla yer vermişti. Halk olarak 300 vekaletname ile açtığımız davayı kazanacağımızdan bu yüzden zaten çok emindik. Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü'nün aldığı bu karar mahkeme sürecini kısalttı.

Umarız, tesisi yapacak olan Ayyıldız firması da yaptığı yanlışın farkına varır Güllük Körfezi'nin göğsüne hançer gibi saplanacak bu projeden tamamen vazgeçerler. Umarız karşımıza bu defa da bir ÇED dosyasıyla çıkmazlar. Zira çıkarlarsa Antik Kentimiz İasos'da yapılacak bu liman Projesine itiraz eder ve sonuna kadar mücadelemize devam ederiz.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iasos-antik-kentindeki-liman-projesine-bolge-halkindan-tepki_197545.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!