Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İBB Ek Binası Kaçak Çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Merter’deki ek hizmet binasının kaçak olduğu ve hakkında yıkım kararı bulunduğu ortaya çıktı

yapi.com.tr
İBB Ek Binası Kaçak Çıktı

Cumhuriyet Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre, 9 katlı binanın 3 katı kaçak olarak inşa edildiği için Bakırköy ve Güngören belediyeleri tarafından 2 kez yıkım ve para cezası kararı verildi. Ancak kararlar uygulanmadı. Ruhsatına aykırı olarak yapılan binanın kaçak bölümlerini yıkmak yerine kiralayan İBB Başkanı Kadir Topbaş hakkında görevi kötüye kullanma, kamuyu zarara uğratma ve imar yasasına muhalefet gerekçesiyle suç duyurusu yapıldı. Güngören M. Nezihi Özmen Mahallesi Kasım Sokak’ta bulunan bina hakkında ilk yıkım kararı 1988 yılında o dönem bağlı olduğu Bakırköy Belediyesi’nce verildi. 30 Eylül 1988 tarihli encümen kararında Kadir Aydın ve hissedarlarına ait binanın tasdikli projesine aykırı olduğu tespit edildi.

Kaçak kısımların yıkılarak ruhsat ve projesine uygun hale getirilmesi için yapı tatil tutanağı düzenlendi ve para cezası kesildi. Ancak kaçak inşaat devam etti. İlçe sınırları değişince Güngören’e bağlanan ve Tayteks Limitet Şirketi tarafından alınan binanın birinci ve ikinci  katlardaki çekme katlarının tam kat olarak yapıldığı tespit edilerek inşaat mühürlendi. Güngören Belediyesi’nin düzenlediği yapı tatil tutanağında, kaçak inşaat alanı 1428 metrekare olarak ölçüldü.

Tüm kararlara karşın binadaki kaçak katlar yıkılmadı. Ruhsatına aykırı yapılan bina 2010’da da İBB tarafından kiralandı. Her katı 738.70 metrekare olan 9 katlı bina için bugüne kadar 990 milyon lira kira ödendi. 2010’da 87 bin 500 lira olan aylık kira 2013’te 110 bin liraya çıktı.

ETİKETLER: İBB Merter
http://www.yapi.com.tr/haberler/ibb-ek-binasi-kacak-cikti_112811.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!