Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kaçak Yapılara Operasyon Başlıyor!

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sahil teftişinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da Türkiye genelinde kaçak yapı operasyonu başlatmaya hazırlanıyor.

yapi.com.tr
Kaçak Yapılara Operasyon Başlıyor!

Yayınladığı genelgeyle kaçak yapı konusunda sert uyarılarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yerel seçimlere 7 ay kala “Kaçak yapılaşmayı önleyici tedbirlerinizi bir kez daha gözden geçirin. Kaçak yapılara hiçbir altyapı hizmeti götürmeyin” dedi.

Bayraktar, 81 il valiliğine gönderdiği genelgeyle “kaçak yapıya göz yummayın” uyarısında bulundu. Hürriyet'in haberine göre, Bayraktar, “Can ve mal güvenliği ancak kanunun bütün yapılarda eksiksiz uygulanmasıyla mümkün olacaktır. Dolayısıyla idarelerin kaçak yapılaşmayı önleyici tedbirlerini bir kez daha gözden geçirmeleri ve hiç tereddüt etmeden yasal yetkilerini kullanmaları gerekmektedir. Belediyelerin kaçak olarak inşa edilen yapılara hiçbir altyapı hizmeti götürmemeleri de şarttır” dedi. Bazı belediyelerin eski kanuna göre uygulama çabası içinde olduğunu ve kanuna aykırı değişiklikler yapmaya çalıştıklarını tespit ettiklerini kaydeden Bakan Bayraktar, “Tüm idareler kanunlara, yönetmeliklere ve genelgelere uymak zorundadır. Bu düzenlemelere aykırı işlem yapan idareler hakkında bakanlıklara yasal işlem başlatılması için bildirim yapılacaktır” bilgisini verdi.

Kanunlara uymalı

TMMOB ve üyelerinin de kanunlara ve yönetmeliklere uymak zorunda olduğuna dikkat çeken Bayraktar, “Bu kapsamda gerek Yapı Denetim Kanunu gerekse de ilgili yönetmelikle ilgili başka kurallar koymaya tevessül edilmemesi konusunda gerekli hassasiyet gösterilmelidir” açıklamasını yaptı. Bayraktar, “İlgili idareler kanun hükümleri çerçevesinde gerekli işlemleri yapmalıdır” talimatı verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kacak-yapilara-operasyon-basliyor_111888.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!