Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İBB, TÜGVA’ya Tahsis Edilen Bir Bina için Daha İhtar Çekti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜGVA’ya 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilen Edirnekapı’daki bina için ihtar çekti.

yapi.com.tr
İBB, TÜGVA’ya Tahsis Edilen Bir Bina için Daha İhtar Çekti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Mevlüt Uysal’ın belediye başkanlığı döneminde TÜGVA’ya 25 yıllığına bedelsiz tahsis edilen Edirnekapı’daki binanın peşinde. Binayı tahsis amacına uygun kullanmayarak boş tutan TÜGVA’ya ihtar çeken İBB, tahsisin iptal edilmesi için İBB Meclisi’ne de yazı yazdı.

BirGün’de yer alan habere göre; geçmiş yönetim zamanında TÜGVA’ya yapılan pek çok tahsisten biri olan, Edirnekapı Meydanı’ndaki kültürel tesis, İBB Meclisi’nin alacağı kararı bekliyor. 2019 belediye seçimlerinden kısa bir süre önce, 21 Kasım 2018 tarihinde alınan Meclis kararı ile Edirnekapı 2621 ada 1 parsel üzerindeki taşınmaz, 25 yıllığına TÜGVA’ya bedelsiz olarak tahsis edilmişti. CHP grubunun ret oyu verdiği karar, AKP grubunun oylarıyla, oy çokluğu ile kabul edilmişti. Yurt hizmetlerinde kullanılmak üzere yapılan tahsis, aradan geçen zaman içinde yurt olarak kullanılmadı.

İBB Emlak Yönetim Daire Başkanlığının İBB Meclisi’ne gönderdiği yazıda özetle şöyle denildi:

“Kamu Taşınmazları Üzerinde Eğitim ve Yurt Faaliyetleri için Üst Hakkı Tesis Edilmesine İlişkin Yönetmeliğin’ 14. Maddesine istinaden Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) adına tesis edilen bedelsiz irtifa hakkının fesih edileceği hususları, 24.08.2021 tarihli ihtarname ile adı geçen Vakfa bildirilmiştir. Vakıftan alınan 10.09.2021 tarihli yazıda, pandemi koşulları öne sürülerek restorasyon işlemlerinin gerçekleştirilemediği, restorasyon çalışmalarının devam ettiği ve Yönetmeliğin 5. Maddesine uygun şekilde eğitim faaliyetlerine devam edileceği ifade edilmiştir.

Yapılan değerlendirmede, söz konusu irtifa hakkının 2018 yılının sonunda tesis edildiği, pandemi kısıtlamalarının ise 2020 yılının ilk yarısında başladığı dolayısıyla pandemi koşullarının taşınmazın faaliyete açılmaması için yeterli bir gerekçe olmadığı ayrıca 09.09.2021 tarihinde Emlak Müdürlüğü teknik personelince mahallinde yapılan tespitte taşınmazın halen boş ve atıl vaziyette olduğu, yapının girişe kapatıldığı dolayısıyla herhangi bir restorasyon çalışmasında bulunulmadığı hususları tespit edilmiştir.”

Taşınmazın 25 yıl süreli bedelsiz tahsis edilmesine ilişkin alınmış olan Meclis kararının, önümüzdeki günlerde İBB Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibb-tugvaya-tahsis-edilen-bir-bina-icin-daha-ihtar-cekti_187518.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!