Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İBB’nin Arazisi Seçime 4 Ay Kala El Değiştirmiş

İBB’nin 21 bin metrekarelik park alanının yerel seçimlere 4 ay kala Pendik Belediyesi’ne verildiği ortaya çıktı. Parkın yanında yine İBB’ye ait olan milyonlarca lira değerindeki araziyi de restoranlar işgal etmiş.

yapi.com.tr
İBB’nin Arazisi Seçime 4 Ay Kala El Değiştirmiş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) parkının AKP’li Pendik Belediyesi’ne 31 Mart 2019’daki yerel seçimlere sadece dört ay kala verildiği ortaya çıktı. Park alanının hemen yanında yer alan araziye de üç restoranın ücret ödemeden yerleştiği öğrenildi.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; AKP’li Pendik Belediyesi, Kurtköy’de bulunan ve Viaport Alışveriş Merkezi’nin hemen karşısında yer alan 21 bin 275 metrekare büyüklüğündeki parkı, üç yıl önce “belediye hizmetlerinde kullanmak üzere” İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden talep etti.

İBB yönetimi de yangından mal kaçırırcasına ve yerel seçimlere dört ay kala binlerce metrekare büyüklüğündeki park alanını Pendik Belediyesi’ne tahsis etti. Park arazisinin, üzerinde yer alan tesislerle birlikte ve beş yıl süreyle bedelsiz olarak Pendik Belediyesi’ne tahsis edildiği bildirildi.

AKP’li belediyeye 30 Kasım 2018’de tahsis edilen park alanında futbol sahası, soyunma binası, su deposu, çocuk oyun parkı, basketbol sahası, egzersiz alanı, açık otopark, yürüme yolu, koşu yolu ve yeşil alanların bulunduğu ifade edildi.

Pendik Belediyesi’ne tahsis edilen park alanının yanında yer alan ve yine İBB’ye ait olan araziye de üç ticari işletmenin bedelsiz yerleştiği açığa çıktı. İBB, bu üç işletmeden tam 60 aylık ecrimisil bedeli (haksız işgal tazminatı) talep etti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibbnin-arazisi-secime-4-ay-kala-el-degistirmis_188670.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!