Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İBB 'Yatırımlar'ı Ne Durumda?

AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca Kadıköy-Kartal Metro İstasyonu'nda düzenlenen toplantıda, partinin, yerel yönetim vizyonu ve İstanbul yerel yönetimlerindeki bir yıllık çalışmaları değerlendirildi.

Gazete Vatan
İBB 'Yatırımlar'ı Ne Durumda?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kadıköy-Kartal metro hattında, gelecek yılın yaz aylarında deneme seferleri yapılacağını, yıl sonuna doğru da yolcu taşınmaya başlayacağını bildirdi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca Kadıköy-Kartal Metro İstasyonu'nda düzenlenen toplantıda, partinin, yerel yönetim vizyonu ve İstanbul yerel yönetimlerindeki bir yıllık çalışmaları değerlendirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, inşaat çalışmaları devam eden istasyona, kendi kullandığı minibüsle, bazı belediye başkanlarıyla geldi. Topbaş, istasyonda bir süre incelemelerde bulundu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Topbaş, 2009 yerel seçimlerinin üzerinden bir yıl geçtiğini anınıstarak, "İstanbulluların geleceğini emanete aldım, bunun bilincindeyim. İstanbulular bize, geleceği verdiler ve geleceklerinin güzelliklerle dolu olmasının, emanete ihanet etmeden layık oldukları hizmetleri verebilmenin heyecanını yaşıyoruz" dedi.



"Bir misyonumuz var o da Başbakanımızın yerel yönetimlerde başlattığı hareketin yansımasıdır. Onun hizmet anlayışıyla biz hizmeti yürütüyoruz" diyen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birileri çok şeyler söyleyecekler, karalamayı devam ettirecekler.

Medyada görüyoruz, 'Bu ülkeye bunu kattık, şunu getirdik. Şu hizmetimiz vardı' diyecek izleri yok. Hizmetler ardı ardına bizim dönemimizde başladı. İstanbul'un çehresi değişti. Dünya standartlarının üzerine çıktı. Yabancı misafirler ve Anadolu'dan gelen insanlar bunu söylüyor. Bazılarının, görseler bile, yapılan hizmetleri, güzellikleri anlatma özellikleri yok. Hükümet ve Belediye olarak 7.5 yılda bizler hiç doğru iş yapmadık mı? Tablet kadar fikirleri olanlarla hiç konuşulmaz ki. İncir çekirdeğini doldurmaz. Biraz konuşsanız, derinlikleri yok. Ezberledikleri birkaç kelimenin ötesine geçemezler."

YATIRIMLAR

Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, İstanbul'a 6 yılda 28.5 milyar TL yatırım yaptığını ifade ederek, "İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bir yılda yaptığı yatırım, Hükümetin, özel idarelerin, tüm belediyelerin yaptığı yatırımın toplamının yüzde 26'sını oluşturuyor" dedi.

İstanbul'a 5 yılda yaptıkları işlerin istihdama yansımasına bakıldığında, 100 bin civarında insanın bu yatırımlardan dolayı iş sahibi olduğunu belirten Topbaş, Türkiye'nin ekonomisini düzeltirken, istihdam oluşturmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Küresel krize rağmen, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bütçesinin dengeli olduğunu vurgulayan Topbaş, "Kredi verilirken, bu yatırımlara bakılıyor.

3 milyar TL'den fazla kredi almışız başkanlık imzasıyla. (Borçları var, battı batacak) deniyor belediye için. Öyle olsa verirler mi krediyi? 120 vagon almak için 138 milyon avroluk bir kredi anlaşması imzaladık" dedi.

Ana muhalefet partisinin İstanbul'da yerel yönetimin başında olduğu 1989-1993 yıllarında bütçenin realize olma oranının yüzde 64 olduğunu ifade eden Topbaş, kendilerinin son 6 yılda bütçe gerçekleşme oranının ortalama yüzde 98 olduğunu belirtti.

2009 yılında 17 milyar 766 milyon TL olan belediye bütçesinin gerçekleşmesi oranının yüzde 99.7, 2010 yılında konsolide bütçenin, 18 milyar TL olduğunu anlatan Topbaş, bu bütçenin 7 milyar 110 milyon TL'sinin yatırım için kullanıldığını ifade etti.

Konsolide bütçenin yüzde 40'ının 2010 yılında yatırıma yönelik olduğunu ve bu yatırımı 39 ilçeyi dikkate alarak yaptıklarını kaydeden Topbaş, "İlçelere 6 yılda 23 milyar TL yatırım yaptık. 2009 yılında ise ilçelerde yaptığımız yatırımların toplamı 2 milyar TL. İstanbul'un çevre düzeni planını hazırlarken neler öncelikli, ona baktık" dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
ETİKETLER: kurum proje
http://www.yapi.com.tr/haberler/ibb-yatirimlari-ne-durumda-_78235.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!