Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İBB'nin Bir Kreş Projesi Daha Engellendi

İBB'nin Tuzla'da yapacağı kreş için hazırlanan plan değişikliği teklifi, ret oyu veren İBB Meclisi’ndeki AKP Grubu tarafından engellendi.

yapi.com.tr
İBB'nin Bir Kreş Projesi Daha Engellendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) bir kreş projesi daha, İBB Meclisi’ndeki AKP Grubu tarafından engellendi. Mecliste çoğunluğu elinde bulunduran AKP Grubu, İBB’nin Tuzla’da yapacağı kreş için hazırlanan plan değişikliği teklifini, “Uygun görülmemiştir” diyerek oy çokluğu ile reddetti.

BirGün’de yer alan Anka kaynaklı habere göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Yuvamız İstanbul 150 Mahalleye 150 Kreş Projesi” kapsamında, Tuzla Merkez Mahallesi 6975 ve 7060 nolu parsellerle ilgili olarak hazırlanan imar planı değişikliği teklifi ikinci kez İBB Meclis gündemine geldi.

“0-6 yaş arası çocuklara hizmet vermek, okul öncesi eğitimi alamayan çocukları akranlarıyla eşitlemek, annelerin de istihdama ve sosyal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla” geliştirildiği belirtilen kreş projesinin bir parçası olan teklif eylül ayında İBB Meclisi’ne gelmiş, ancak AKP Grubu tarafından İBB Planlama Müdürlüğü’ne iade edilmişti.

İBB Planlama Müdürlüğü, kendilerine iade edilen teklifi bir yazı ile yeniden İBB Meclisi’ne iletti. Müdürlüğün gerekçesinde özetle şöyle denildi:  “Tuzla İlçesi genelinde mülkiyet, mevcut durum, konum ve donatı dağılımı açısından yapılan değerlendirmeler neticesinde uygun alan bulunamaması nedeni ile söz konusu alana yönelik Müdürlüğümüzce hazırlanan imar planı değişiklik teklifleri, yeniden değerlendirilerek hakkında karar alınmak üzere İBB Meclisi'ne iletilmektedir.”

Kreş alanına alınmak istenen alan iki parselden oluşmakta ve toplam bin 161 metrekare büyüklüğünde. 830 metrekarelik büyük parsel İBB’nin mülkiyetinde, 331 metrekarelik parsel ise şahıs mülkiyetinde. Tuzla Belediyesi’nin hazırladığı planlara göre, şahıs mülkiyetindeki parselin yaklaşık 100 metrekarelik kısmı yol alanında kalıyor. Yürürlükteki imar planlarında, söz konusu iki parsel de spor ve yol lejantında kalıyor. İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapora göre, iki parsel de boş durumda.

AKP Grubu, ikinci kez Meclis gündemine gelen kreş yapımıyla ilgili teklifi, “Uygun görülmemiştir” diyerek reddetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibbnin-bir-kres-projesi-daha-engellendi_183298.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!