Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

İBB’nin Projeleri Yatırım Programına Alınmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı 2024 Yılı Yatırım Programı Resmi Gazete’de yayımlandı. İBB’nin projelerini tamamlayıp onay aldığı ve finansmanını sağladığı iki önemli toplu ulaşım projesi yatırım programında alınmadı.

yapi.com.tr
İBB’nin Projeleri Yatırım Programına Alınmadı (Fotoğraf: AA)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) tarafından tüm teknik raporları ve projeleri onaylanan, Eyüpsultan – Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy – Beylikdüzü – TÜYAP Metro Hattı projelerine başlanabilmesi için gerekli olan imza atılmadı.

2024 Yılı Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararında yer bulabilmek için mahalli idarelere getirilen ‘yatırımların dış kredi ile finanse şartını’ yerine getirdikleri halde İBB’nin iki önemli toplu taşıma projesine başlanamadı.

Cumhuriyet’ten Gökhan Kam’ın haberine göre; Pendik - Kaynarca metrosunun Pendik durağı şantiyesinde incelemelerde bulunan  İmamoğlu, “Dün Üsküdar’da konuşma yaptım. Dedim ki, yatırım planını açıklayacaklar. Lütfen iki önemli konumuz var orada. Bayrampaşa-Eyüpsultan tramvay hattımız. Ve aynı zamanda Sefaköy-Beylikdüzü metro hattı. Bakın bunların kaynağı hazır. Bunların yurt dışından temin ettiğimiz uygun ve uzun vadeli kredisi hazır. Bir tek ne biliyor musunuz? Yatırım planına alınması demenin anlamını bilsin de vatandaşlarımız. İnanın devletin kaydına alıyor sizi. Yani başka hiçbir katkısı yok. Bizim alacağımız krediye bir kefaleti yok. Ya da bir katkıları yok. Bir onay. Yatırım planına almak. Ben şunu söyleyeyim. Eninde sonunda verecekler. Vermek zorundalar. Milletini cezalandıranı millet sevmez. Bu milleti cezalandırıyorlar. Ben Eyüpsultan'da, Bayrampaşa'da, Beylikdüzü’nde, Avcılar'da Büyükçekmece'de, Başakşehir'de, Küçükçekmece'de hatta Bakırköy'de hatta Bahçelievler'de insanlara gideceğim milletimize bunları şikayet edeceğim. Bu millet kendisine verilecek hizmeti engelleyeni sevmez.” dedi.

“İstanbul halkı adına kınıyorum”
“Bunlar seçim için her şey mübahtır anlayışının en fanatik bireyleri” diyen İmamoğlu “Ama tekrar söylüyorum bugüne kadar bunları mazeret olsun diye de anlatmıyorum. Bunlar öyle bir domino taşı gibi çözülecek. Göreceksiniz 16 milyon insanımızın baskın kuvveti, iradesine set vurulamaz anlayışı göreceksiniz hem sandıkta karşılığını bulacak. O sandıktan çıkan o gücün de karşısında bütün bu çektirilen sıkıntıları, bilmem zulümleri, tam tersine hareket etmek zorunda kalacaklar. Ben bu tutum ve tavrından dolayı kim buna mâni oluyorsa kınıyorum. İstanbul halkı adına kınıyorum. Bu yanlışı düzeltmeleri için de acilen çağrı yapıyorum. Bırakın İstanbul'un Sefaköy'ünden başlayıp Beylikdüzü'ne giden hem metrobüs hattını hafifleten hem metroyla beraber İstanbul'un batısını bütün İstanbul'a bağlayan hem de Eyüpsultan'dan geçen tramvayımızın bir devamı gibi düşüneceğimiz Eyüpsultan'ı Bayrampaşa'ya bağlayan o güzel yolculuğa onları da eklemlendireceğimiz Bayrampaşa halkının ve Eyüpsultan'ın özellikle Bayrampaşa'ya yakın kısımdaki halkını bu hizmetten mağdur etmeyin.” şeklinde konuştu.
 
Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibbnin-projeleri-yatirim-programina-alinmadi_201262.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!