Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İbis Otel Arazisinde TMO 'Uzlaşırız' Sinyali Verdi, Büyükerşen Kızgın

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) ve Akfen Grubu arasında 2007 yılından bu yana sıkıntılı bir süreç yaratan Eskişehir İbis Otel'in üzerine inşa edilen arazi konusunda TMO, uzlaşma sinyali verdi. Akfen Grubu'nun patronu Hamdi Akın'ın da olumlu yaklaştığı uzlaşma konusu ise Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz

Referans Gazetesi
İbis Otel Arazisinde TMO 'Uzlaşırız' Sinyali Verdi, Büyükerşen Kızgın

STRONG>Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) ve Akfen Grubu arasında 2007 yılından bu yana sıkıntılı bir süreç yaratan Eskişehir İbis Otel'in üzerine inşa edilen arazi konusunda TMO, uzlaşma sinyali verdi. Akfen Grubu'nun patronu Hamdi Akın'ın da olumlu yaklaştığı uzlaşma konusu ise Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i kızdırdı. "Mal benim. Kim, kiminle uzlaşıyor?" diye konuşan Büyükerşen, Yargıtay'dan karar çıkıncaya kadar, arsanın mülkiyetinin kendilerinde olduğunu belirterek, "Hukuki süreç bitinceye kadar Hamdi Akın da bizim kiracımızdır" dedi.

Mahkemenin aldığı kararı gerekçe gösteren TMO "artık muhatap biziz" diyerek Akfen Grubu ile uzlaşma planları yapıyor. Yargıtay'ın kesin kararından sonra Hamdi Akın ile masaya oturabileceklerini söyleyen TMO yetkilisi, "Sonuç olarak TMO'nun otel işletmek gibi bir amacı yok. Mahkeme sonuçlansın yeni bir kira sözleşmesi için masaya oturabilir. Bir diğer yöntem de arazinin ihale ile satışı olur. Karşı tarafın bu yönde talebi var" dedi. Akfen Grubu'na mülk sahibinin artık kendileri olduğu ve kirayı kendilerine ödemesi konusunda uyardıklarını söyleyen yetkili, "Sadece bu konuda bir uyarı oldu. Oteli boşaltmalarını istemedik. Mahkeme sonuçlanıncaya kadar da böyle bir talepte bulunmayacağız" dedi. TMO yetkilisi, arazinin bedeli olan 860 milyon liranın Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne iade edildiği savundu.
 
Hamdi Akın: Satın da alabiliriz

TMO'nun ‘masaya oturabiliriz' teklifine sıcak yaklaşan Akfen Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın da uzlaşma konusunda olumlu cevap verdi. Akın, "Sonuç olarak ortada bir mahkeme kararı var. Arazi mülkiyet değiştirdiyse biz de yeni sahiple masaya oturmak isteriz. Alternatifleri tüketelim, satın almaya da sıcak bakabiliriz" diye konuştu.

Mahkemenin verdiği kararın doğru olmadığını söyleyen Büyükerşen ise arazinin Akfen Grubu'na kiralanması konusunda hukuka aykırı hiçbir durum olmadığını söyledi. Otelin ihale sürecinde Hamdi Akın'dan belediyeye bağış olduğu iddialarının da yalan olduğunu söyleyen Büyükerşen, "Biz siloyu kurtarmaya karar verdiğimizde, silonun depreme karşı dayanıklı olması için bir takım masraflar yaptık. Bunun bedeli de 2 milyon 100 bin TL oldu. İhale şartnamesine de oteli alacak kuruluşun -ki Akfen Grubu'nun alacağı da belli değildi- bu masrafı alacağımızı ekledik. Kiralama bedelinin dışında aldığımız tek para budur. Bunun dışında kira bedeli alıyoruz ve otelin inşaatını Akfen Grubu üstlendi" dedi. Araziyi satın aldıkları 860 milyon TL bedelin TMO tarafından iadesinin söz konusu olmadığını söyleyen Büyükerşen, "Böyle bir iade olsa haberim olurdu. Ancak bir geri ödeme yapmışlarsa, bu parayı mahkeme de bloke etmiş olabilir" dedi.


 

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibis-otel-arazisinde-tmo-uzlasiriz-sinyali-verdi-buyukersen-kizgin_77630.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!