Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Kaleseramik ve Kalekim'den...

İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı' nın Kursları AB' den 160 bin Euro Destek Aldı

İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı' nın Kursları AB' den 160 bin Euro Destek Aldı

yapi.com.tr
3 İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı' nın Kursları AB' den 160 bin Euro Destek Aldı

r.(h.c) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı,
"Seramik Karo Kaplamacılığı Alanında İstihdama Yönelik Meslek Edindirme Kursları" projesi ile Aktif İşgücü Programları Projesi kapsamında 160 bin Euro destek aldı.

Dr (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen ülkemizde Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan Yeni Fırsatlar Hibe Programına "Temel Bilgi ve Beceri Yoluyla, Seramik Karo Kaplamacılığı Alanında İstihdama Yönelik Meslek Edindirme Kursları" projesi ile katılarak, projenin % 90'ına karşılık gelen miktar olan 161.937.90 Euro meblağı almaya hak kazandı.

Türkiye'deki işsizlik sorununun çözümüne yönelik olarak, T.C. Hükümeti, Avrupa Komisyonu ile birlikte, Aktif İşgücü Programları Projesini ve bu program kapsamında yer alan Hibe Planını geliştirmiş olup, bu plan Yeni Fırsatlar Programı olarak da adlandırılmaktadır.

Projeye ilişkin protokol, 21.12.2004 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen bir törenle, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı Ercan TORTOP ile Vakıf Genel Müdürü N.Bülent ÖCAL tarafından imzalandı. Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmesi nedeniyle protokolün imza aşaması da dahil olmak üzere proje değerlendirme süreci, T.C. Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından yapılan proje, uygulanma aşamasında Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yönetilecek.

Bu protokolle Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'nın 2005 yılı içerisinde dört ayrı ilde düzenleyeceği Seramik Karo Kaplamacılığı Alanında İstihdama Yönelik Meslek Edindirme Kursları T.C. Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından finanse edilecek.

Vakıf, proje kapsamında Adana'da 4 kurs, Balıkesir'de 4 kurs, Trabzon'da 4 kurs olmak üzere toplam 12 kurs düzenleyecek ve proje bölgelerindeki 360 kişilik hedef grubu mesleki eğitimden geçirecek. Kurslar 4702 sayılı "Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği" kapsamında, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı eğitim prosedürü ve ders programı çerçevesinde yürütülecek. Proje sonunda başarılı olan tüm kursiyerlere T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ulusal düzeyde geçerliliği olan resmi "Meslek Kursu Bitirme Belgesi" verilecek. Kursiyerlere ayrıca, kazandıkları bilgi ve becerileri kullanarak mesleklerini sürdürebilmek ve piyasadaki istihdamları kolaylaştırmak için bir seramik ustasının ihtiyaç duyacağı tüm araç - gereç ve ekipmanlar hediye edilecek. Kurslara 18-40 yaşları arasında, ilkokul mezunu işsiz herkes katılabiliyor.

Dr.(h.c) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı

Daha fazla bilgi için:
N.Bülent Öcal Proje Genel Koordinatörü - Cengiz Öksüz Proje Koordinatörü
Dr.(h.c) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı
Konya Devlet yolu 82/1 Balgat/Ankara

http://www.yapi.com.tr/haberler/ibrahim-bodur-kaleseramik-egitim-saglik-ve-sosyal-yardim-vakfi-nin-kurslari-ab-den-160-bin-euro-destek-aldi_22233.html

Read Comment Section
3 Yorum Yorum Yaz
  • BURSA da da böyle projeleriniz var mı biz mevcut seramik kaplamacı ustaları uzun zamandır boyle bir projeyi uygulayacak kurum ve kuruluşları sabırsızlıkla beklemekteyiz yardımcı olursanız minnettar kalırız şimdiden teşekkürler iş hayatınızda başarılarınızın devamını dilerim saygılar YANITLA
  • istanbulda kursunuz varsa adresini ögrenmek istiyorum teşekkürler. murat34is@hotmail.com YANITLA
  • Vakfınızın eğitime yaptığı destekleri hayranlıkla izledim, köy okulumuz için yazılı bir talepte bulunmuştuk lütfen bizimle de ilgilenirmisiniz teşekkür ederim. YANITLA
3 yorumdan 3 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!