Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İçerenköy’de Kaçak Yapılar Modern Konuta Dönüşüyor

144 daireden oluşan İçerenköy Evleri’nin satış kampanyası, Saraçhane Belediye Sarayı’nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

ibb.gov.tr



b>İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında İçerenköy modern ve güvenilir bir yaşam alanı kazanıyor. 144 daireden oluşan İçerenköy Evleri’nin satış kampanyası, Saraçhane Belediye Sarayı’nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törende KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ile çok sayıda vatandaş da yer aldı.

Orta ve üst gelir gurubuna hitap eden 144 dairelik İçerenköy Evleri, 302 bin YTL’den başlayan fiyatları, 0,90 kredi oranı ve 120 aya varan vade imkanıyla satışa sunuldu. 3+1, 4+1, 5+1 olmak üzere üç tipteki dairelerin satış fiyatı 302 bin ile 818 bin YTL arasında değişiyor. 2 bin 500 ile 9 bin 650 YTL arasında taksit imkanıyla satışa sunulan konutların 18 ayda tamamlanması planlanıyor. 2 bloktan oluşan İçerenköy Konutları projesinde kapalı otopark, dükkanlar, spor alanları ve yeşil alanlar da yer alıyor.

Kimseyi mağdur etmeden kentsel dönüşüm
Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İçerenköy’de konutların inşa edildiği arazi üzerindeki 42 kaçak yapının kaldırıldığını belirterek, “Bu yapılardan 27’sine sosyal konut tahsis edildi, 15’i de parasını aldı. Kimseyi mağdur etmemeyi prensip edindik. Satışa sunduğumuz 144 daire bu kaçak yapı alanının kentsel dönüşüme tabi tutulması anlamına geliyor” dedi.

İçerenköy Evleri’nin orta ve üst gelir gurubuna hitap ettiğini ifade eden Kadir Topbaş, “Buradan para kazanalım ki dar gelirliye de konut yapmaya devam edelim. Bir taraftan alıp bir tarafa veriyoruz. Tabi bunlar çok az. Bunlardan çok yapmıyoruz. Daha çok dar gelirli olanlara, konut sahibi olmayı hayal dahi edemeyenlere vermek istiyoruz. Konut kampanyalarımıza talep çok yoğun. Bu proje bile kurayla. İnsanlarımız bizden bu kadar rakamlarla konut almak için kuraya giriyor. Alsınlar ki, biz de bu paraları garip gurebaya ve deprem dönüşümüne harcayalım” diye konuştu.

Çatalca, Maltepe, Tepecik, Silivri, Hadımköy’de sosyal konut projeleri yapacaklarını vurgulayan Başkan Topbaş, 1,5 yıl içinde 10 bin konut daha bitireceklerine dikkat çekti. KİPTAŞ’ın konutlarında sadece modern ve güvenilir barınma ihtiyacı sunulmadığını, projelerde diğer sosyal ve sportif aktivitelere de yer verildiğini hatırlattı.

Topbaş, “KİPTAŞ, göreve geldiğimiz güne kadar 10 yıl içinde 19 bin 800 civarında konut yapılmıştı. Göreve geldiğimizde ağırlıklı olarak dar gelirli vatandaşlara hitap eden konutlar yaptık. Konut sahibi olabilmeyi hayal bile edemeyenlere fırsat vererek bugüne kadar da 20 bin 670 adet konutu tamamladık. KİPTAŞ toplamda 40 bin konutu geçti. Dönem sonuna kadar 50 bin konutu hedefliyoruz. Ayrıca TOKi ile Küçükçekmece’nin Kayabaşı bölgesinde 90 bin konut yapmayı hedefledik” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/icerenkoyde-kacak-yapilar-modern-konuta-donusuyor_57362.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!