Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'İcradan Satılık Fabrikalar' Başbakan'a Sorulacak

Referans'ın 12 Temmuz'da gündeme getirdiği "İcradan satılık fabrikalar" konusu, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) başkanlığına verilen bir soru önergesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a soruldu. CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür'ün, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması üzere verdiği soru önergesinde, Türkiye genelinde icradan satış

Referans Gazetesi
'İcradan Satılık Fabrikalar' Başbakan'a Sorulacak

STRONG>Referans'ın 12 Temmuz'da gündeme getirdiği "İcradan satılık fabrikalar" konusu, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) başkanlığına verilen bir soru önergesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a soruldu. CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür'ün, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması üzere verdiği soru önergesinde, Türkiye genelinde icradan satış bekleyen fabrikalar ve son yıllarda kapısına kilit vurulan fabrikalar konusu yer aldı.

AK Parti iktidarının uyguladığı yanlış politikaların, tarımın yanı sıra sanayide de pek çok yapısal soruna yol açtığını öne süren Ertemür, soru önergesinde, "Ülkemizin hemen hemen her bölgesinde pek çok fabrika ve işletme kapısına kilit vururken, işsizlikte tarihi rekorlar yaşanmıştır. Yaşanan bu süreçte pek çok fabrika, özel sektöre ve kamuya olan borçları nedeniyle bankalar ve finans şirketleri tarafından icraya verilmiştir. Farklı alanlarda faaliyet gösteren bu fabrikaların kapanması; sanayi üretimimiz kadar teknoloji kaybına neden olduğu gibi yılların birikimi olan pek çok tesisin icra yoluyla satışına veya kapanmasına neden olmuştur" görüşüne yer verdi.

Ertemür'ün Başbakan Erdoğan'a yönelttiği sorular arasında, "İcra yoluyla satışı yapılan fabrika ve işletmelerin icra satış ve muhammen bedelleri nedir?", "İcra yoluyla satışı istenen fabrikalarda alacaklı konumda hangi bankalar bulunuyor?" soruları yer aldı. Ertemür, aynı soru önergesinde, icradan satışı yapılan ve satış bekleyen fabrikaların yanı sıra son beş yılda kapanan fabrikaları da gündeme getirdi. Önergede "2005-2010 yılları arasında kapanan fabrika sayısı nedir?", "İl ve sektörlere göre dağılımı nedir, anılan dönemde kapatılan fabrikalar hangileridir?", "Kapanan fabrikaların iç piyasa ve ihracattaki toplam payları nedir)" sorularına da yer verildi.
 
Denizli'de 17 fabrika kapandı

Tekstil üretimiyle öne çıkan Denizli'de son yıllarda 17 fabrikanın kapandığını, yakın zaman önce üç fabrikanın da satıldığını söyleyen CHP Milletvekili Ertemür, krizin etkilerinin devam etteği görüşünde. Denizli'nin en eski fabrikaları arasında bulunan Deba ve Denteks gibi fabrikaların kapandığını hatırlatan Ertemür, Başbakan Erdoğan'a yönelttiği sorulara verilecek cevaplarla Türkiye'deki genel tablonun ortaya çıkmasını umduklarını söyledi.

Konuyu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da gündemine almış, partisinin meclis toplantısında, haberde yer alan bilgileri Başkaban Erdoğan'ın bilgisine sunmuştu. Gazetede yayımlanan haberde, Türkiye genelinde icradan satış bekleyen fabrikalara ilişkin bilgi verilmiş ve 20 fabrikanın ismi sıralanmıştı.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/icradan-satilik-fabrikalar-basbakana-sorulacak_81866.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!