Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İETT Arazisinde Maktum’a Vize Çıktı

Dubai Şeyhi Maktum’un şirketi Sama Dubai’nin 1 milyar 156 milyon YTL bedelle kazandığı Levent’teki eski İETT arazisi ihalesinin iptali için TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin İstanbul 7. İdare Mahkemesi’ne birlikte açtıkları dava reddedildi.

Hürriyet Gazetesi/Hasan AY



img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2007\haber\56212.jpg" align="left" hspace=5 vspace=5>Dubai Şeyhi Maktum’un şirketi Sama Dubai’nin 1 milyar 156 milyon YTL bedelle kazandığı Levent’teki eski İETT arazisi ihalesinin iptali için TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin İstanbul 7. İdare Mahkemesi’ne birlikte açtıkları dava reddedildi.

Firma, araziyle ilgili açılan davaları gerekçe göstererek belediyeye ihale bedelini ödememişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dün açıklama yaparak eski İETT arazisi ihalesinin iptaliyle ilgili meslek odalarınca açılan iki davanın mahkemece reddedildiğini duyurdu. Açıklamada, "Meslek odalarının Şişli Mecidiyeköy 304 pafta, 1947 ada, 6, 7, 52 ve 78 sayılı parseller ile Kağıthane 247 DY 36 pafta, 8744 ada, 14 sayılı parsel sayılı taşınmazların arsa satışı yoluyla ihale edilmesine ilişkin işlemin iptali istemiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne karşı açtıkları davada mahkeme, davacı meslek kuruluşlarının ehliyetlerinin bulunmadığı sonuç ve kanaatine vararak 2577 sayılı Kanunun 15-1/b maddesi uyarınca davanın "ehliyet yönünden" reddine karar verdi" denildi. Mahkemenin ret gerekçesinde, "Davacı meslek kuruluşlarının bu davayı açmakla menfaatlerinin, dolayısıyla ehliyetlerinin bulunmadığı sonuç ve kanaatine ulaşılmıştır" denildi.

Belediyenin açıklaması yanıltıcı

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Eyüp Muhcu, mahkemenin ihalenin iptaliyle ilgili açtıkları davanın reddedildiğini, arsanın imar planlarının iptali için açtıkları davanın devam ettiğini söyledi. Arsanın imar planlarının iptaliyle ilgili davada bilirkişi incelemesinin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Muhcu, "Mahkeme, ihalenin iptaliyle ilgili açtığımız davayı, odamız ihalede taraf olmadığı için reddetti. Bu içerik yönünden değil, usül yönünden bir karar. Bizim imar planlarının iptali için açtığımız diğer dava sürüyor. Belediyenin açıklaması, arsada inşa sürecinin önünün açıldığı gibi bir yanılsamaya sebep oluyor" dedi.

Firma ödeme yapacak mı?

Her iki odanın da araziyle ilgili 19.05.2006 onanlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nın iptali ve yürütmenin durdurulması talebi açtıkları davaların sürdüğü belirtildi. Açılan davalar yüzünden belediyeye ödeme yapmayan, Sama Dubai firmasının, mahkemenin aldığı bu karardan sonra ödeme yapıp yapmayacağı merak konusu.


http://www.yapi.com.tr/haberler/iett-arazisinde-maktuma-vize-cikti_56212.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!