Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İhracatçılar İnşaatçılığa Soyundu

İhracatçılar İnşaatçılığa Soyundu

CNN Türk
İhracatçılar İnşaatçılığa Soyundu

ürkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı'nın da aralarında bulunduğu 17 işadamının kurduğu Han Yapı Gayrimenkul, ilk projesini İstanbul'da başlattı. Beylikdüzü'nde net 108 dönüm alan üzerinde inşa edilecek olan ve Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın danışmanlığını üstlendiği ''İsthanbul Evleri'' projesinde, konutların metrekare birim fiyatı bin YTL'den başlayacak.

Projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan İstanbul Valisi Muammer Güler, projenin faydalı bir yatırım olduğunu kaydederek, konut fiyatları bakımından inşa edilecek konutların adeta bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyledi. Güler, ''Umarım 2., 3. etapların da devamı gelir. İstanbul'u bu tür projelerle daha da güzelleştireceğiz'' dedi.

Fiyatlar makul olacak
Han Yapı Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Satıcı ise, kar odaklı bir şirket olmayacaklarını söyledi. "TOKİ devletin, Kiptaş belediyenin, Han Yapı ise sektörün şirketi olacak" diyen Satıcı, makul fiyatlarla konut üretmeyi planladıklarını ve piyasadaki fiyatları dengeleyeceklerini bildirdi.

Han Yapı Gayrimenkul Yönetim Kurulu Danışmanı Prof. Dr. Ahmet MeteIşıkara da, Türkiye'de ilk defa 170 dönümün sismik tomografik araştırmasının yapıldığını vurgulayarak, konutların 10 şiddetindeki bir depreme dayanacak şekilde tasarlanıp inşa edileceğini söyledi. Işıkara, inşaatların her aşamasının denetleneceğini ifade etti.

84-160 metrekare arasında olacak dairelerin oda sayıları 1+1, 2+1 ile 3+1 arasında değişecek. Metrekaresi bin-bin 300 YTL arasında satılacak daireler 24 ayda teslim edilecek.

17 ortaklı şirket
29 ağustos 2005 yılında kurulan Han Yapı Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş., 17 ortaklı bir yapıya sahip bulunuyor. 17 milyon YTL sermayeye sahip şirkette, bütün ortaklar eşit oranda paya sahip. Şirketin ortakları Oğuz Satıcı, Süleyman Orakçıoğlu, Adnan Ersoy Ulubaş, Tahsin Öztiryaki, İsmail Gülle, Mehmet Büyükekşi, Adnan Dalgakıran, Fuat Tosyalı, Latif Aral Ariş, Ayhan Bermek, Hakan Bahadır, Nuri Sönmez, Mehmet Osman Arar, Haldun Orakçıoğlu, Mehmet Akif Ulubaş, Fatih Özcan ve Burak Özcan'dan oluşuyor. Genel Müdürlük görevini Bayram Başaran'ın yürüttüğü şirket, Anadolu ve yurt dışında da projeler gerçekleştirmeyi hedefliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ihracatcilar-insaatciliga-soyundu_45571.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!