Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

IIC Kongresi İlk Kez İstanbul'da

23. Uluslararası Tarih ve Sanat Eserlerini Koruma Enstitüsü (IIC - International Institute for Conservation of Historic and Artistic Works) Kongresi, ilk kez İstanbul'da düzenlenecek. Sabancı Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, IIC'nin, iki yılda bir düzenlediği kongrenin Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nin iş birliğiyle 20-24

yapi.com.tr / AA
IIC Kongresi İlk Kez İstanbul'da

23. Uluslararası Tarih ve Sanat Eserlerini Koruma Enstitüsü (IIC - International Institute for Conservation of Historic and Artistic Works) Kongresi, ilk kez İstanbul'da düzenlenecek. Sabancı Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, IIC'nin, iki yılda bir düzenlediği kongrenin Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nin iş birliğiyle 20-24 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirildiği belirtildi.
    
Sabancı Center'da yapılacak 23. IIC Kongresi'nde ''Kültürel Mirası Koruma ve Doğu Akdeniz'' konusunun ele alınacağı ve dünyanın en eski ve köklü uygarlıklarının doğum yeri olan Doğu Akdeniz'e ait kültür mirasının korunmasının tartışılacağı ifade edildi. Kongrede bildiri sunacak uluslararası uzmanların, Doğu Akdeniz topraklarını kültür mirası açısından dünyanın en zengin bölgelerinden biri yapan eserlerin, arkeolojik alanların, sıra dışı mimari örneklerin bakımı ve korunmasıyla ilgili fikir alışverişi yapacağına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''40'ın üzerinde konuşmacının katılacağı kongrede, 'sit alanı ve kent konservasyonu yönetimi', 'dokumalar, heykel, deri ve el yazmalarının korunması ve araştırılması' konuları ele alınacak. Toplantıda ayrıca, 'iç mekan resimleri, dekoratif yüzeyler, mozaik, duvar ve mezar resimleri konservasyonu', 'konservasyon tarihi ve tekniklerinin incelenmesi' konuları da anlatılacak. Uygulamaları ve bu alandaki ileri teknolojiyi karşılaştıracak konuşmacılar, gelişmeleri paylaşarak, Doğu Akdeniz'in eşsiz kültürel mirasının korunmasına dikkati çekecek.''

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Dr. Nazan Ölçer, ''Tarihsel değerlerin, geleceğin yaratılmasındaki büyük önemi tartışılamaz. Bu birikimin, gelecek nesillere aktarılabilmesi ise ancak kültürel mirasın korunmasıyla gerçekleştirilebilir. Özellikle hükümetlere ve yerel yönetimlere bu konuda çok iş düşüyor. Zira günümüzde artık gelişen teknoloji, her alanda olduğu gibi, kültürel mirasın korunmasında da yeni yöntem ve uygulamaların hayata geçmesine olanak tanıyor. Bu kongrenin, alanında dünya çapındaki uzmanları bir araya getirerek, kültürel mirasın önemine ve tüm yönleriyle korunmasına dikkati çekeceğine inanıyorum'' dedi.

1950 yılında kurulan ve tüm dünyadaki tarihi eserlerin ve sanat eserlerinin korunması için gerekli yöntem ve çalışma standartlarının uygulanmasını teşvik eden, uluslararası bağımsız bir kuruluş olan IIC'nin, iki yılda bir, belirli konular üzerine yoğunlaşan uluslararası kongreler düzenlediği ifade edilerek, bugüne kadar, aralarında Roma, Londra, New York, Washington, Paris ve Kyoto'nun da bulunduğu büyük şehirlerde kongreler gerçekleştirdiği kaydedildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iic-kongresi-ilk-kez-istanbulda_82598.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!