Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İkamet Adresi Bilgisi Vermeyen Ceza Ödeyecek

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi"ne ilişkin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) görevlilerinin İstanbul’da hane ziyaretlerine başladığı kaydedildi. Habere göre, ikamet adresi bilgisi vermeyenler 2 bin 367 YTL ceza ödeyecek.

Milliyet Gazetesi



b>"Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi"ne ilişkin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) görevlilerinin İstanbul’da hane ziyaretlerine başladığı kaydedildi.
İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi" kurulduğu ve bu amaçla da İstanbul’da TÜİK görevlilerince tüm hanelerin ziyaret edilerek, hanede daimi ikamet eden kişilerin kimlik bilgilerinin "Hane Halkı Bilgi Formu"na kaydedileceği hatırlatıldı.
Açıklamada, TÜİK görevlileri tarafından hanelere getirilen "Hane Halkı Bilgi Formu"nun 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince eksiksiz olarak doldurulacağı ve hanedeki bir yetişkin tarafından kontrol edilip imzalanacağı kaydedildi.
İmzalanmayan bilgi formlarının geçersiz kabul edilerek sisteme işlenmeyeceği belirtilen açıklamada, hanelere gelen TÜİK görevlilerinin tanıtım kartlarının mutlaka sorulması ve şüpheli durumlarda en yakın emniyet birimine haber verilmesi gerektiği ifade edildi.
Açıklamada, sokağa çıkma yasağı uygulanmadan, adrese dayalı nüfus kaydı yapılacağı için hane ziyaretlerinin farklı ilçelerde, hafta sonu ve akşam saatleri de dahil olmak üzere farklı zamanlarda gerçekleştirileceği belirtilerek, T.C kimlik numarasını bilmeyenlerin internetten ya da en yakın nüfus müdürlüğünden öğrenebileceği bildirildi.
Hanede daimi olarak ikamet edenlerden (yeni doğanlar dahil) nüfus cüzdanı olmayanların 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereği bu çalışma sürecinde ceza ödemeden en yakın nüfus müdürlüğünden cüzdanlarını çıkarabileceklerine dikkat çekilen açıklamada, bölgesinde adrese dayalı nüfus kaydı yapıldığı halde, hanesi ziyaret edilmeyenlerin bu durumu bağlı bulundukları muhtarlık ya da kayıt bürosuna bildirmeleri gerektiği kaydedildi.
Açıklamada, Hane Halkı Bilgi Formu’nun doldurulmasında gerçeğe aykırı ikamet adresi beyanında bulunduğu tespit edilenler ve bilgi vermeyenlere 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu gereğince 2 bin 367 YTL idari para cezası verileceği uyarısında bulunuldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ikamet-adresi-bilgisi-vermeyen-ceza-odeyecek_51171.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!