Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İki Milli Servet Daha Satılıyor

Türkiye'nin iki milli servetinin daha akıbeti bugün belli oluyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türkiye Şeker Fabrikaları'na ait Çorum ve Yozgat Şeker Fabrikaları'nın nihai pazarlık görüşmelerinin bugün yapılacağını açıkladı.

yapi.com.tr
İki Milli Servet Daha Satılıyor

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada Çorum Şeker Fabrikası nihai görüşmesinin bugün 14.30’da, Yozgat Şeker Fabrikası nihai görüşmesinin ise 15.30’da olacağı belirtildi.

Sözcü'de yer alan habere göre; geçen hafta Cuma günü de iki ihale sonuçlandırılmıştı. Kırşehir Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesi için açılan ihalede en yüksek teklifi 330 milyon lira ila Tutgu Gıda Turizm AŞ verdi.

Niğde Bor Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesi için açılan ihalede ise en yüksek teklifi 336 milyon lira ile Doğuş Yiyecek-İçecek vermişti.

ÖİB Şubat ayında 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi için ihaleye çıkmış ve bu karar başta ana muhalefet partisi CHP olmak üzere çeşitli kesimlerin tepkisine neden olmuştu. İhalede tüm tekliflerin bu ay alınması planlanıyor.

CHP’den şeker mitingi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Çorum’da, şeker fabrikalarının satışının durdurulması için büyük bir miting düzenlenmişti. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmasında, “Sadece şekere değil, Türkiye'ye sahip çıkıyoruz. Bu miting bir parti mitingi değildir. Bir cumhuriyet, vatan, şeker, tarım, işçi mitingidir. Bu mitingin özü alın teri mitingidir.

Şeker fabrikalarını cumhuriyet döneminde yumurta, tavuk satarak kurduk. Şeker fabrikalarını Atatürk, İnönü, Menderes, Erbakan, Demirel, Özal kurmuş. Bütün başbakanlar şeker fabrikası kurmuş. Bir tek şeker fabrikası kurmadan başbakanlık yapan bir kişi var. Onu da siz biliyorsunuz.” ifadelerini kullanmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iki-milli-servet-daha-satiliyor_164706.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!