Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İkinci Santral Mezarımız Olur

Termik santralın yarattığı hava kirliliği nedeniyle soluksuz kalan Yatağanlılar, özel bir şirket tarafından yapılması planlanan ikinci termik santrala tepkilerini sürdürüyor.

Milliyet Gazetesi
İkinci Santral Mezarımız Olur

ermik santralın yarattığı hava kirliliği nedeniyle soluksuz kalan Yatağanlılar, özel bir şirket tarafından yapılması planlanan ikinci termik santrala tepkilerini sürdürüyor. Lagina antik kalıntılarının bulunduğu bölgeye sadece 2 kilometre uzaklıktaki arazide santral kurulmasına tepki gösteren çevreciler, turizm rehberleri, arkeologlar ve köylüler Hisarardı köyünde buluştu.

Ant Enerji Termik Santral Projesi'nin (ANTES) hayata geçirilmesine yönelik düzenlenen ÇED toplantısında tepkilerini dile getiren vatandaşlar bu kez "Yatağan'da termik santral mezarı istemiyoruz" toplantısına katıldı.

Kanserli köy
Köy sınırları içindeki dört maden şirketinin ve Yatağan Termik Santralı'nın yörede yaşamı kabusa çevirdiğini belirten Muhtar Ramazan Kurt, "Her evden kanser ve solunum rahatsızlıkları nedeniyle cenazeler çıkmaya başladı. Kurulacak ikinci santral mezarımız olur. Doğamızı aldılar şimdi de canımızı almak istiyorlar" dedi. Kurt, 800 nüfuslu Hisarardı köyünde yaşayanların neredeyse tamamına yakınının kanser olduğunu veya solunum rahatsızlığı çektiğini, derelerden artık su yerine beyaz mermer, feldspat ve maden tozu aktığını söyledi. Kurt, "Köyümüzü bir an önce afet bölgesi ilan etmelerini istiyoruz" dedi.
Kuşadası Rehberler Derneği Başkanı Ali Karapınar da yaklaşık 5 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Lagina Antik Kenti ve Hekate Tapınağı'nın hemen yanına santral kurmanın kültür rezaleti olduğunu söyledi.

AİHM'ye gideriz
Yatağan Çevre Platformu sözcüsü Nuray Şahbudak, dünya standartlarında hava kirlilik bareminde kükürtdioksit oranının 200 mg/m3'ü aşması durumunda santraller devre dışı bırakılırken, Yatağan'da bu oranın 500 mg/m3 olarak tespit edildiğini belirtti. Halen faaliyetini sürdüren santrala sadece 10 kilometre uzaklıkta 2'nci santralin kurulmasıyla bu oranın 1000 mg/m3'ün çok üzerine çıkacağını iddia eden Şahbudak, "İkinci santral düşüncesinden vazgeçmezlerse AİHM'ye gideceğiz" dedi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/ikinci-santral-mezarimiz-olur_57527.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!