Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İkitelli Şehir Hastanesi için Japonya'dan Kredi Desteği!

İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi için finansman konusunda sona yaklaşıldı. 1.6 milyar dolarlık proje için ilk kez konuşan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, “İkitelli’deki başladığımız şehir hastanesi projesi için Japonya’dan kredi desteği alacağız” dedi.

yapi.com.tr
İkitelli Şehir Hastanesi için Japonya'dan Kredi Desteği!

Rönesans Holding, İstanbul İkitelli’de dünyanın en büyük hastanelerinden birini yapmaya hazırlanıyor. 789 bin 31 metrekare alan üzerinde inşa edilen hastane 2 bin 682 yatak kapasite ile hizmet verecek. Hürriyet Gazetesi'nden Elif Kurgu'nun haberine göre, finansman konusunda çözüme yakın oldukları mesajını veren Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, bu dev projeyle ilgili ilk kez konuştu. İkitelli Şehir Hastanesi projesinin 1.6 milyar dolar büyüklüğünde olduğunu anlatan Erman Ilıcak, “Türkiye’de kamu ve özel sektör hastaneleri yapacağız. İkitelli’deki hastane projesi için Japonya’dan kredi alacağız. 1.6 milyar dolarlık yatırımla dünyanın en büyük hastanelerinden birini İkitelli’de inşaa edeceğiz. Deprem anında bile hastanede ameliyatların yapılabileceği bir teknolojiyle inşaatı yapacağız” dedi.

9 bin 500 yatak

Kamu-özel sektör işbirliği modeli kapsamında 2020 yılına kadar 4.3 milyar dolarlık yatırımla 3.2 milyon metrekare büyüklüğünde sağlık kompleksleri inşa edeceklerini anlatan Erman Ilıcak, “Toplamda ise 9 bin 500 yatak kapasitesine ulaşmayı planlıyoruz. Yozgat’ın açılışı yapacağız. Adana yakında açılacak. Bunları Elazığ, Bursa ve İstanbul’daki şehir hastaneleri projeleri ile Rönesans Sağlık Yatırım’ın yüklenicisi olduğu Afyon, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, Malatya, Samsun ve Van’da hayata geçirilecek fizik tedavi ve rehabilitasyon hastaneleri, psikiyatri hastaneleri ve yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastaneleri takip edecek” dedi.

Avm yatırımları devam edecek

Parekende sektöründe yaşanan sıkıntılara rağmen AVM yatırımlarına devam ettiklerini de anlatan Erman Ilıcak, “AVM yatırımlarına uzun vadeli bakıyoruz. Optimum AVM’deki ortaklarımız olan Singapurlu grup bugüne kadar Türkiye’de 500 milyon dolar yatırım yaptı. Aynı zamanda Koton’a da ortak oldular. Bizle birlikte Urfa’ya da yatırım yaptılar” dedi.

Avrupa’da inşaat sektöründe kar marjı yüzde 1.5 iken Türkiye’de yüzde 6-7 daha yüksek olduğunu kaydeden Ilıcak’a göre, risk ne kadar yüksek olursa olsun şirketler kara bakıyor. Gayrimenkul şirketlerine Singapuluların ortak olmasının da bir güvenin göstergesi olduğunun altını çizen Ilıcak, “İş dünyasında sürekli kar edilecek diye bir şey de yok” dedi.

Rusya’da 2 yılda 2 milyar $ kaybettik

Rönesans Holding’in Rusya krizinden çok etkilendiğini anlatan Ilıcak, şöyle konuştu: “Rusya’da 21 bin çalışanımız var, toplam 52 bin kişiyiz. Son 2 yılda 2 milyar dolarlık işimizi alamadık. Bu işleri Çinli ve diğer ülke firmalarına kaptırdık. Son dönemde ikili ilişkilerde yaşanan düzelmenin sonuçlarını bekliyoruz”

http://www.yapi.com.tr/haberler/ikitelli-sehir-hastanesi-icin-japonyadan-kredi-destegi_157612.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!