Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İkizdere’de HES için İlk Adım Atıldı

22 Haziran’da İkizdere Dernekler Federasyonu (İDEF) tarafından yaptırılmayan HES’le ilgili halkı bilgilendirme toplantısının, 28 Kasım’da yapılacağı açıklandı. Dernek, taş ocağına karşı olduğu gibi HES ile de mücadele edeceklerini açıkladı.

yapi.com.tr
İkizdere’de HES için İlk Adım Atıldı (Fotoğraf: AA)

Rize’nin koruma altındaki İkizdere Vadisi'nde Cengiz İnşaat tarafından yapılan taş ocağına karşı yöre halkı ve İDEF tarafından verilen mücadele devam ederken, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Fevzi Reis’e ait Reis Holding de vadiye HES kurmak için harekete geçti.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre; şirket, doğal sit, sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı içerisinde kalan Kabahor Deresi üzerine yapılacak HES için 28 Kasım’da bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

Yöre halkı bir yandan Cengiz İnşaata ait taş ocağıyla bir yandan da Reis Holding’in yapacağı HES ile mücadele etmeye başladı. Geçtiğimiz haziran ayında yapılacağı açıklanan halk bilgilendirme toplantısı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından iptal edilmişti.

Bölge halkı ve İDEF vadinin doğasını bozmaya çalışanlara karşı mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini belirterek, İkizdere Vadisi’nin aç gözlü holdingler tarafından HES ve taş ocaklarıyla yok edilmeye çalışıldığını vurguladı. Dernekten yapılan açıklamada, vadide 26 HES projesi olduğu ve altısının aktif olarak çalıştığı ileri sürülerek, Kabahor Deresi’nde canlı hayatın biteceği ve yeryüzünün cenneti olan vadinin yok edilmeye çalışıldığı dile getirildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ikizderede-hes-icin-ilk-adim-atildi_200237.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!