Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ilgaz Dağı Türkiye'nin 'Kayak Cenneti' Oluyor

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı'ndaki pistler yenilenirken, telesiyejlerin kapasitesi de saatte 3 bin 600 kişiye çıkartıldı.

yapi.com.tr / AA
1 Ilgaz Dağı Türkiye'nin 'Kayak Cenneti' Oluyor

Fotoğraf: Hüdaverdi Atık

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı'ndaki pistler yenilenirken, telesiyejlerin kapasitesi de saatte 3 bin 600 kişiye çıkartıldı. Kayak merkezine yönelik artan talepler karşısında bölgeye 300 yataklı yeni bir otel inşa edilmesi için kolları sıvayan yatırımcılar, Kadı Dağı'ndaki 500 dönümlük araziye de büyük bir kompleks inşa edecek.

Ilgaz Dağı'ndaki Mountain Resort Oteli'nin Müdürü Hakan Sevencan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki yatırımların artarak devam ettiğini vurgulayarak, ''Ilgaz Dağı Türkiye'nin kayak cenneti olacak'' dedi.

Kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı Ilgaz'ın özellikle hafta sonu tatilcilerinde büyük ilgi gördüğünü dile getiren Sevencan, kayak merkezinin Çankırı il sınırları içerisinde kalan bölümündeki kayak pistinin büyütülerek daha elverişli hale getirildiğini, telesiyej kapasitesinin de artırılarak saatte 3 bin 600 kişiye çıkartıldığını bildirdi.

Ilgaz Dağı'na yeni yatırımlar

Yıllar önce yapılmasına rağmen bir türlü faaliyete geçmeyen Kastamonu Havaalanı'nın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın desteği ile ulaşıma açılacağını kaydeden Hakan Sevencan, sözlerine şöyle devam etti:

''Kastamonu Havaalanı'nın faaliyete geçmesi ile Ilgaz Dağı'na ulaşım çok kolay hale gelecek. Bir çok ilden çok daha kısa sürede Ilgaz'a ulaşım sağlanacak. İstanbul-Ilgaz arasındaki ulaşım süresi 50 dakikaya düşecek. Bu da bölgenin potansiyelinin artmasına büyük katkı sağlayacak''.

Bölgenin artan potansiyeli karşısında Ilgaz Dağı'na yapılması planlanan 300 yataklı otelin inşasına nisan ayında başlanacağını belirten Sevencan, otelin gelecek kayak sezonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Ilgaz Dağı yakınında bulunan Kadı Dağı'na da diğer spor dallarının yapılması için 500 dönümlük araziye büyük bir kompleks yapılacağını da müjdeleyen Mountain Resort Müdürü Sevencan, şunları kaydetti:

''Kadı Dağı'nda bulunan 500 dönümlük araziye çeşitli spor dallarının yapılabilmesi için büyük bir spor tesisi yapılacak. Bu tesiste golf sahası da bulunacak. Ilgaz sadece kış sporları ile değil diğer spor dallarıyla da ülkenin önde gelen yerlerinden biri haline gelecek. Pistlerimiz her yıl belirli imkanlar doğrultusunda uzatılmaya devam edecek''.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/ilgaz-dagi-turkiyenin-kayak-cenneti-oluyor_84919.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • 20 yaşındaydım aynı laflar, 40 yaşına geldim aynı laflar. otel inşaatı yapıyorsun da neye yarıyor. önemli olan uygun fiyatlarla tabana yayılmak. Otele genelde hafta sonları aileler hafta içi hovardalar gidiyor. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!