Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

İliç’te Arama Çalışmalarında Bir Kez Daha Toprak Kaydı

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 9 kişinin hayatını kaybettiği toprak kayması ile ilgili sürdürülen arama çalışmaları sırasında yeniden toprak kayması yaşandı.

yapi.com.tr
İliç’te Arama Çalışmalarında Bir Kez Daha Toprak Kaydı (Fotoğraflar: DHA)

İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen heyelanda 9 işçi toprak altında kaldı. İş makineleri ve onlarca personelin katıldığı aramalarda bugüne kadar 4 işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

DHA’da yer alan habere göre; halen 5 işçi için arama çalışmaları devam ederken, Sabırlıdere mevkisinde 27 Mayıs Pazartesi günü ikinci bir toprak kayması vakası daha yaşandı. İlk olaydaki gibi yine bir sel gibi akıp giden toprak yığını korkulu anların yaşanmasına neden oldu. Yaşanan toprak kayması bölgede çalışan görevliler tarafından cep telefonu ile kaydedildi. Görüntülerde bölgede çalışma yapan bir iş makinesinin hemen uç kısmında kalarak tehlikeden şans eseri kurtulduğu görülüyor.

Vali: Kontrollü indirme
İliç ilçesindeki maden ocağında yaşanan toprak kaymasıyla ilgili Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Jeoradar uyarısı sonrası çalışma yapıldığını belirten Vali Aydoğdu, "İliç maden ocağında jeoradar uyarı grubundan yapılan uyarı neticesinde alan boşaltıldıktan sonra kontrollü bir şekilde, toprak parçası indirilmiştir. Kontrollü yapılan toprak indirmesi sonrası çalışmalar kaldığı yerden devam etmektedir" paylaşımında bulundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ilicte-arama-calismalarinda-bir-kez-daha-toprak-kaydi_204943.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!