Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

‘İliç’te Kapasite Artışı için ÇED Raporu Eksik’

Bilirkişi heyeti, “Proje alanının Fırat Nehrini besleyen dere yatakları üzerinde yer aldığını, ÇED raporunun bu yönlerden de uygun olmadığını” belirtti.

yapi.com.tr
‘İliç’te Kapasite Artışı için ÇED Raporu Eksik’ (Fotoğraf: AA)

İliç savunucularından Eşref Demir, Çöpler Altın Madeni’nin ikinci kapasite artışı ve “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu” kararına açtığı davada bilirkişi raporunu mahkemeye sundu. Bilirkişi heyeti, ÇED raporunda birçok eksiklik olduğuna vurgu yaptı. Buna göre maden ocağının deprem riski yüksek bölgede yer aldığına vurgu yapılırken depremsellik açısından değerlendirmelerin yer aldığı kısımda, İliç’in hemen batısında yer alan Divriği fayının ÇED raporunda dikkate alınmadığına işaret edildi.

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’ün haberine göre; bilirkişinin hazırladığı belgede, “Çöpler Kompleks Madeni İkinci Kapasite Artışı ve Flotasyon Tesisi Projesine ait mühendislik yapısının zarar görebileceği kanaatine varıldığından kamu yararı açısından ilgili ÇED kararının bu haliyle uygun olmadığı görüş ve kanaatine varılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Bilirkişi heyeti, “Proje alanının Fırat Nehrini besleyen dere yatakları üzerinde yer aldığını, ÇED raporunun bu yönlerden de uygun olmadığını” ifade ederken madenin kapasite artışının yeraltı suyunu, dolayısıyla Karasu Nehri’ni kirletebileceği de belirtildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ilicte-kapasite-artisi-icin-ced-raporu-eksik_205192.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!